El PSM qualifica Delgado d'"irresponsable" i "incoherent" en les seves declaracions sobre la llengua balear


Actualizado 9/4/2008 19:44:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El PSM va qualificar avui d'"irresponsables i ambigües" les declaracions de l'alcalde de Calvià, Carlos Delgado, en les que es mostra partidari del balear, i en contra del català, com llengua pròpia de les illes, una posició que, segons aquesta formació, respon a una "polèmica artificial" sobre un debat tancat fa 25 anys amb l'aprovació del primer Estatut d'Autonomia.

En un comunicat, el PSM ha afirmat que l'única explicació que es pot donar a aquests "absurds" arguments és la "catalanofòbia" i l'"odi" de Delgado cap a la llengua catalana i la cultura pròpia de les Illes. Alhora, la formació va considerar "molt negatiu" el clima de crispació i l'enfrontament que pretén crear edil, incidint en una qüestió "tan clara i superada" com és la unitat de la llengua catalana.

Així, el secretari general de PSM, Biel Barceló, va demanar a la líder del PP, Rosa Estarás, que "una vegada per totes acabi amb les polèmiques gratuïtes que tenen com a objectiu la confrontació i la disgregació de la societat en bons i dolents". "Esperem que el PP desautoritzi aquestes declaracions perquè si el PP manté aquesta dinàmica d'inventiva haurà qui dins del partit afirmarà, sense complexos, que la llengua pròpia de les illes és l'esperanto", va ironitzar Barceló.

El líder del PSM també es va referir a la "incoherència" de l'alcalde per no practicar el que diu ser el seu idioma, al que va afegir que potser això respon que "està acabant (d'escriure) la gramàtica".