28A.- PP creu "absolutament necessari" agilitar les obres dels jutjats d'Eivissa davant la "precària" situació actual

Publicado 12/4/2019 15:12:28CET

   EIVISSA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El candidat al Congrés pel PP, Miquel Jerez, ha assegurat que és "absolutament necessari" que el Ministeri de Justícia agiliti les obres dels nous jutjats d'Eivissa davant la "precària" situació en la qual es troben treballadors i usuaris.

   Jerez ha manifestat que "existeix una gran preocupació entre professionals i funcionaris per la situació de precarietat que sofreix l'administració de Justícia motivada per l'incendi registrat a l'antiga seu judicial".

   En aquest sentit, ha considerat que "les solucions proposades no resolen amb suficiència el problema i cada dia que passa tot s'agreuja molt més".

   "Fa falta una resposta ràpida que passa per accelerar les obres de la nova seu judicial i habilitar-la perquè les condicions laborals d'empleats i la qualitat del servei per a professionals i usuaris es restableixin al més aviat possible", ha reiterat el candidat.

   Segons Jerez, "no és possible que en matèria de violència de gènere comparteixin espais víctima i agressor. Tampoc no és tolerable que els detinguts romanguin una hora i mitja tancats en un vehicle policial i molt menys acceptable és que la normativa en matèria de riscos laborals s'incompleixi".

   En relació a l'acumulació d'assumptes, Jerez ha assenyalat que l'arribada de l'estiu i l'augment de casos en l'àmbit penal pot provocar un "autèntic col·lapse judicial" en els propers mesos.

   Per la seva banda, el candidat al Senat per Eivissa i Formentera, Santiago Marí, ha explicat que el PP continuarà "sent reivindicatiu a Madrid per demanar les millores que necessita el sistema judicial a Eivissa", sol·licitant un Jutjat de Primera Instància i Instrucció per a Formentera.

   A més, Marí ha avançat que des del PP també es reclamarà un Jutjat de Família específic per a Eivissa i es reivindicarà el pagament pendent als advocats del torn d'ofici.

Contador