Actualizado 30/09/2008 20:10 CET

Roque López assegura que el jutge dóna per bones les gravacions del cas 'Eivissa Centre' i el que es diu en elles

L'exsecretari del PSOE a les Pitiüses lamenta que la fiscalia anticorrupció no actuï amb l'efectivitat de Mallorca

EIVISSA, 30 de Setembre (EUROPA PRESS)

L'exsecretari del Partit Socialista a les Pitiüses, Roque López, ha afirmat avui que "tot i els exigus avenços" en el cas 'Eivissa Centre', és "fonamental" que a data d'avui "el jutge doni per bones les gravacions i el que es diu en elles".

Declaracions de l'ex portaveu del PSOE, qui va lamentar que la Fiscalia Anticorrupció actuï "amb diferent rasadora" a Balears "amb accions immediates", com ara la detenció ahir de l'ex gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les les Balears (Cdeib) durant la legislatura del PP, Antònia Ordinas, i set persones més, per un presumpte delicte de malversació de fons públics, "i en canvi en 16 mesos no hagi actuat amb idèntica contundència a Eivissa".

Els delictes que s'aborden en les dues situacions són "idèntics", segons va destacar López, "prevaricació, suborn i malversació de cabals públics" tot i que en el cas de les Pitiüses afecten tant a PP com a PSOE.

López va lamentar que en aquest cas "on com a màxim responsable d'un partit em vaig veure en l'obligació de denunciar públicament el pagament de comissions entre empreses i partits" s'hagi volgut desinformar sobre la meva implicació en aquest cas en el qual he aportat més de 50.000 euros del meu patrimoni i del de la meva família".

Alhora, va recordar que el mes de juny passat va fer públiques els seus comptes "amb la finalitat de demostrar que no estic polititzat ni sufragat per ningú per orquestrar una trama contra el PSOE", i que aquests dies s'ha vist fins i tot obligat a canviar d'advocat, al no poder abonar els costos del lletrat amb el qual comptava resident a Sevilla.

Respecte al transcurs del cas, López va considerar "molt positiu que gairebé tots els recursos s'estiguin estimant de la mateixa manera que es dilucida un canvi important dins de la societat". S'aquesta produint actualment, va concretar, "un canvi en la percepció de la corrupció dels ciutadans molt important", va matisar.

Finalment, López va afirmar, en declaracions a Europa Press, estar pendent de conèixer si finalment la seva petició i la del fiscal perquè el president del Consell Insular d'Eivissa, Xico Tarrés, sigui imputat s'aprova o rebutja.