29 de maig de 2020
 
Publicado 11/1/2019 13:43:03 +01:00CET

Vuit detinguts a Manacor d'una organització internacional que va estafar 25 milions a empreses comercials

Policia Nacional
Europa Press

   PALMA DE MALLORCA/MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut a Manacor un total de vuit persones per pertnyer a una organització internacional dedicada estafar a empreses comercials i que s'hauria apropiat d'uns 25 milions d'euros de més de cent empreses.

    Segons ha informat la Policia en un comunicat, aquesta organització ha estat desarticulada mitjanant la detenció de deu persones i, en aquest sentit, a més dels de Manacor s'ha detingut una persona a Toledo i una altra a Castelló, entre les quals es troben els mxims responsables de la trama.

   La investigació policial ha perms esclarir 31 fets delictius i en el marc d'aquesta operació, s'han bloquejat 16 comptes bancaris i, als registres efectuats a Toledo (1) i a Manacor, s'han confiscat set documents d'identitat espanyols falsificats que els detinguts utilitzaven per a l'obertura dels comptes fraudulents, així com tres vehicles i nombrós material informtic.

   El frau afecta a cent entitats, entre les quals es troben organismes públics de comunitats autnomes i ajuntaments, a més d'empreses privades nacionals i internacionals amb víctimes a Espanya, Frana, Alemanya, Itlia, Mxic o la Xina. Al nostre país es calcula que la trama tenia dades de contacte de més de 500.000 empreses i comptaven amb comptes de correu electrnic d'un miler d'aquestes empreses i amb les seves claus d'accés.

   Segons informa la Policia en una nota de premsa, els arrestats conformaven un grup altament especialitzat en tot tipus d'estafes -cartes nigerianes, crrecs fraudulents a comptes bancaris de particulars o frau del CEO- i comptaven amb un alt grau d'especialització.

Para leer más

Lo más leído

 1. 1

  Detenido el concejal de Unidas Podemos en Becerril por presuntamente abusar sexualmente de una menor

 2. 2

  Autopsias de pacientes de COVID-19 revelan nuevos hallazgos

 3. 3

  El padre de Iglesias denunciará a Álvarez de Toledo aunque reconoce que le "jode": "Las multas las pagamos entre todos"

 4. 4

  Los artistas ya no tendrán que acreditar falta de actividad por Covid-19 para obtener prestación por desempleo

 5. 5

  Lolita aclara su reflexión: "Hay gente que en este confinamiento me ha fallado"