Vuit detinguts a Manacor d'una organització internacional que va estafar 25 milions a empreses comercials

Policia Nacional
Europa Press
Publicado 11/1/2019 13:43:03CET

   PALMA DE MALLORCA/MADRID, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut a Manacor un total de vuit persones per pertànyer a una organització internacional dedicada estafar a empreses comercials i que s'hauria apropiat d'uns 25 milions d'euros de més de cent empreses.

    Segons ha informat la Policia en un comunicat, aquesta organització ha estat desarticulada mitjançant la detenció de deu persones i, en aquest sentit, a més dels de Manacor s'ha detingut una persona a Toledo i una altra a Castelló, entre les quals es troben els màxims responsables de la trama.

   La investigació policial ha permès esclarir 31 fets delictius i en el marc d'aquesta operació, s'han bloquejat 16 comptes bancaris i, als registres efectuats a Toledo (1) i a Manacor, s'han confiscat set documents d'identitat espanyols falsificats que els detinguts utilitzaven per a l'obertura dels comptes fraudulents, així com tres vehicles i nombrós material informàtic.

   El frau afecta a cent entitats, entre les quals es troben organismes públics de comunitats autònomes i ajuntaments, a més d'empreses privades nacionals i internacionals amb víctimes a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic o la Xina. Al nostre país es calcula que la trama tenia dades de contacte de més de 500.000 empreses i comptaven amb comptes de correu electrònic d'un miler d'aquestes empreses i amb les seves claus d'accés.

   Segons informa la Policia en una nota de premsa, els arrestats conformaven un grup altament especialitzat en tot tipus d'estafes -cartes nigerianes, càrrecs fraudulents a comptes bancaris de particulars o frau del CEO- i comptaven amb un alt grau d'especialització.

Contador