Grosske diu que el reallotjament de Son Banya serà un "desastre" si no es fa de manera distribuïda per tota la ciutat


Actualizado 9/4/2008 19:33:24 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) - -

El regidor de Benestar Social, Participació i Cultura a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, va manifestar avui que el reallotjament dels habitants de Son Banya s'ha de fer-se d'una forma "molt distribuïda" per tota la ciutat perquè, del contrari, el projecte "podria ser un desastre".

Així ho va manifestar en roda de premsa en la qual va presentar al nou equip directiu de la seva Àrea municipal, que sorgeix després de la renúncia de la coordinadora general de Benestar Social, Marisol Fernández. Aquest càrrec serà ocupat pel fins ara director general de Benestar Social, Joan Miró, qui al seu torn serà substituït per María Antonia Feliu.

Grosske va justificar el programa de reallotjament de Son Banya, dissenyat pel seu departament, en la necessitat que Palma "deixi tenir un santuari del narcotràfic subvencionat per les administracions públiques i un focus permanent d'exclusió social".

"Hem de tenir coratge, saviesa i recursos" per afrontar un problema que afecta a tres o quatre llocs de Palma, ja que, segons va expressar, les conseqüències de tenir una "fàbrica d'exclusió social" no només afecta a aquest lloc sinó que s'estén per altres punts de la ciutat.

Tot i això, va insistir que la proposta de desmantellament del poblat "no està aprovada" i, en aquest sentit, apunto que la setmana que vénen mantindrà contactes amb les famílies, veïns i associacions afectades per debatre'l abans de procedir a la seva aprovació "definitiva".

Sobre les reticències que ha causat, el regidor va precisar que existeixen dues posicions diferents, d'una banda la dels narcotraficants que, segons la seva opinió, "són els primers interessats que el programa no vagi endavant, perquè Son Banya és la seva base operativa" i per un altre, les famílies, "que es qüestionen sobre els recursos econòmics i laborals que disposaran per poder viure en un lloc diferent al qual viuen a l'actualitat".