MADRID, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -
Els restaurants dels aeroports espanyols van ingressar al voltant de 75 milions d'euros en 2010, fet que suposa un 12,3% de tota l'activitat comercial de l'ens, ha informat Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA).
L'empresa pública té 100 concessions que gestionen un total de 327 punts de venda entre cafeteries, hamburgueseries, bars de tapes, restaurants o gelateries.
Tots aquests establiments ocupen aproximadament 85.000 metres quadrats d'àrea pública en els aeroports de la xarxa d'AENA, amb una facturació d'al voltant de 340 milions d'euros.
En tota la xarxa se subministren 40.000 menús diaris, el que significa al voltant de 15 milions a l'any. Anualment se serveixen 25 milions de cafès amb llet, 13 milions d'entrepans, 15 milions d'ampolles de mig litre d'aigua, vuit milions de refrescos, sis milions de llaunes de cervesa i quatre milions de sucs de taronja.
AENA acudeix aquesta setmana al XXV Saló de Gurmets, que se celebra des d'aquest dilluns a dijous a Madrid, com una de les primeres empreses espanyoles de restauració, amb una aposta pels productes obtinguts a través de l'agricultura ecològica, la menjada sense gluten i els productes amb denominació d'origen.
En aquest XXV Saló de Gurmets, serà present amb un pavelló de 30 metres quadrats. Durant aquests tres dies, l'estand oferirà una degustació de cafès, des de les 10.00 fins a les 12.00, i a partir del migdia una selecció de 'pulguitas', de la mà del grup Àrees.
PLA DE GASTRONOMIA.
La companyia va posar en marxa en 2010 un Pla de Qualitat Gastronòmica en els aeroports amb l'objectiu de millorar el seu servei i aportar creativitat.
Entre les mesures previstes figura l'elaboració de menús especials de menjar sense gluten per als celíacs, la utilització del màxim de productes obtinguts a través de l'agricultura ecològica i l'aposta pels aliments amb denominació d'origen.
En aquesta línia es troba la inclusió del restaurant Aire Tapasbar en la nova àrea terminal de l'aeroport d'Alacant fa poc inaugurada. Es tracta d'un gastrobar liderat per Quique Dacosta, famós xef que té dues estrelles Michelin, que aposta per la cuina d'alta qualitat a un preu molt assequible.
Altres ofertes són les de l'aeroport de Madrid-Barajas, amb el restaurant L'Arboç i Beatriz Sotelo al front; l'aeroport de Barcelona amb el restaurant Porta Gaig i el xef Carles Gaig i l'aeroport de Màlaga amb el restaurant La Moraga Airport, de Dani García.