26 de febrer de 2020
 
Actualizado 16/6/2008 20:08:43 CET

Aturada transport.- Les patronals convocants suspenen "temporalment" l'atur, però anuncien mobilitzacions

Convoquen una manifestació dimecres a Madrid amb "alguns" vehicles

MADRID, 16 Juny. (EUROPA PRESS)

Les patronals convocants de l'atur indefinit que el sector del transport per carretera desenvolupa des de fa una setmana (Fenadismer, Confedetrans i Antid) van decidir avui suspendre'l "temporalment" per a "no causar més perjudicis a la malmesa economia del sector", si bé asseguren que mantindran la seva reivindicació amb mobilitzacions.

El primer d'aquests actes de protesta serà una manifestació convocada a Madrid per a aquest dimecres dia 18. La marxa partirà de la Plaza de Colón fins al Ministeri de Foment i "en principi" es realitzarà a peu, tot i que no descarten la presència d'"algun vehicle", va indicar el president de Fenadismer, Julio Villaescusa, en roda de premsa.

"Això no s'ha tancat. El Govern ha aconseguit taponar la ferida sagnant d'aquest sector, però no curar-la, i abans o després tornarà a obrir-se", va assegurar, per després aventurar que l'"atur estarà un altre cop servit" pel que fa a les empreses vegin que no se soluciona la seva situació.

Les tres patronals convocants van reiterar la seva posició a negociar amb el Govern, malgrat que aquest ja va donar per tancada l'esmentada negociació amb l'acord tancat dimecres passat amb les patronals majoritàries.

Insisteixen que amb aquest acord l'executiu pretén "tancar en fals" la crisi del sector, tenint en compte que el document ho van signar "organitzacions que no representen als petits i mitjans transportistes".

"L'Administració i els especuladors són els responsables de la situació que travessa el sector", va assegurar Villaescusa, referint-se que "un 6% de grans empreses del transport subcontracten treballs per al 80% del sector". "Aquests són els que signen qualsevol 'papelujo', la pantomima del paper mullat. El problema d' aquest sector és que la guineu està dins de la casa", va denunciar.

EXIGEIXEN ALLIBERAR CAMIONS

Per tot això, també va denunciar la "inoperància, passivitat i desídia demostrada pel Govern intentant fer callar el clamor de desesperació de milers de transportistes utilitzant tota la seva màquina policial i de repressió", i "va exigir" la "immediata alliberament dels transportistes immobilitzats a les carreteres de manera il·legal i contrària a Estat de Dret".

A més, va rebutjar la "política de criminalització" que, segons la seva opinió, el Govern ha portat a terme contra el col·lectiu de transportistes "pretenent imputar-li tota la responsabilitat dels actes violents aïllats comesos per una minoria que no representen el sentir de la majoria".

Les tres organitzacions descarten que hagin realitzat un atur en fals. "Ha valgut de molt. L'opinió pública no és tan innocent i ara té clar que hi ha un col·lectiu vital i fonamental per a l'economia, que està en problemes, i que té la humilitat de demanar el mínim: repercutir els seus costos", va declarar el president de Fenadismer.

Així, les patronals convocants insisteixen en la seva reivindicació que es fixi una tarifa mínima obligatòria per als serveis de transport. A més, asseguren que també l'estan lluitant amb organitzacions d'altres països de la UE a Brussel·les. "El problema és el mateix en tots els països d'Europa, com s'està demostrant", va indicar referint -se a les aturades d'altres països.