Augmenten en un 1 milió d'euros les ajudes destinades a instal·lar plaques fotovoltaiques

Publicado 7/6/2019 16:24:42CET
AMB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern en funcions, Pilar Costa, ha informat que el Consell de l'Executiu autonòmic en funcions ha aprovat aquest divendres ampliar amb un milió d'euros les ajudes per instal·lar plaques fotovoltaiques destinades a particulars, petites i mitges empreses, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre.

Costa ha explicat que la decisió s'ha pres després de "haver resultat insuficient" l'import de 1.800.000 euros per cobrir totes les sol·licituds que s'han presentat, unes ajudes que estan cofinançades amb fons europeus Feder.

Segons ha recordat, la convocatòria --dotada inicialment amb 1,8 milions d'euros-- es va obrir al desembre de 2018 i va finalitzar el passat mes de març i amb l'ampliació dels fons destinats a la convocatòria, "s'intenta cobrir el màxim de sol·licituds ja presentades, sense que suposi que s'obri un nou termini de presentació".

En aquest sentit, d'acord amb la convocatòria, els particulars poden rebre subvencions del 50 per cent del cost de les plaques i les empreses, del 40 per cent.

D'altra banda, Costa ha explicat que durant maig el Govern ha resolt les subvencions destinades a la instal·lació de punts de recarrega per a vehicles elèctrics, que suposaran la instal·lació de 561 punts entre els anys 2019 i 2020 en el conjunt Balears per un valor de 8,7 milions d'euros.

Els fons destinats als punts de recarrega han estat finalment 8,3 milions d'euros procedents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i altres 400.000 euros procedents de fons propis de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Contador