El Govern inverteix 2,5 milions d'euros en la rehabilitació de camins a Llevant després de les torrentades

Publicado 3/3/2019 16:57:18CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Març (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha invertit 2.504.000 euros en la reposició dels camins rurals de la península de Llevant a causa dels forts xàfecs del 9 d'octubre de 2018 i, segons el Govern, "les obres estan a un 60 - 70 per cent de la seva execució".

   En un comunicat difós aquest diumenge, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha detallat que les actuacions de restauració s'han dut a terme a les finques públiques d'Aubarca, s'Alqueria Vella, és Verger, sa Duaia i és Canons amb l'objectiu de recuperar el seu ús i funcionalitat per "rehabilitar la gestió d'aquests espais i assegurar la seguretat dels seus usuaris".

   A més, la cartera dirigida per Vicenç Vidal ha explicat que, al tractar-se d'una zona d'alt risc d'incendi, aquestes tasques de recuperació se centren, en el cas de produir-se un incendi forestal, a facilitar l'accés amb els vehicles d'extinció i d'emergències.

   En aquest sentit, Vidal ha assegurat, durant una visita al parc natural de Llevant, que "les obres persegueixen permetre la gestió integral de les finques públiques i espais naturals protegits a més de dotar de seguretat als usuaris i gestors d'aquests espais per permetre a tot moment un accés i/o evacuació en vehicle, tenint en compte que a la zona de S'Arenalet i és Oguers existeixen dos refugis i un àrea d'acampada actualment, a més del del refugi de s'Alzina, en Aubarca".

   L'empresa executora dels treballs és Tragsa, sota la direcció d'obra de l'Institut Balear de la Natura dels Illes Balears (Ibanat) i la coordinació del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat. A més, el Parc Natural de la Península de Llevant està permanentment informat i participa de les visites conjuntes a les obres que es realitzen.

   Les obres de restauració integren la reposició dels camins per a un trànsit òptim i segur, el restabliment de passos d'aigua, canalitzacions; l'adequació d'estructures de formigó en els trams que ho requereixin per l'elevat pendent; i la rehabilitació de murs de parets seca portants de la plataforma d'alguns camins o que hagin estat deteriorats.

   D'altra banda, Medi Ambient ha recordat que continua les tasques d'emergència en la comarca referent a restauració de torrents, gestió forestal i sector agrícola amb una inversió de 29,8 milions d'euros.

Contador