Actualizado 30/05/2008 14:44 CET

L'AECC celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb una campanya divulgativa dirigida als joves

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) celebra el Dia Mundial Sense Tabac, que tindrà lloc demà, amb una campanya divulgativa sota el lema 'Joves Sense Tabac', amb la qual pretén conscienciar a la ciutadania, i amb més força cap el sector juvenil, dels problemes que el tabaquisme produeix en la salut.

En declaracions als mitjans, la presidenta de la Junta Provincial de Balears de l'AECC, Teresa Martorell Andreu, va informar que aquesta campanya està dirigida que els joves de Palma, siguin conscients dels problemes que comporta en la salut començar a fumar, doncs va assegurar que l'edat "mitjana" per començar a fumar són els 17 anys.

Així, l'associació va col·locar tres casetes informatives a la capital balear; una a la plaça del Mercat de l'Oliverar, una altra a la plaça de Santa Eulalia, i una altra tercera a l'edifici municipal de les Avingudes, per informar als ciutadans i visitants sobre els riscos que comporta el tabac.

Alhora, des de l'AECC informen sobre com deixar de fumar, a través de guies, de sessions grupals, i un altre tipus de tractaments per a totes aquelles persones que desitgin deixar l'hàbit que cada dia fa que es detectin 55 casos de càncer de pulmó.

En aquest sentit, Martorell va animar a totes aquelles persones, "no només als joves", que donin el primer pas per deixar de fumar, que és "estar segur", i va recordar els beneficis "tan saludables" que té no estar "enganxat" a un cigarret.

Per la seva banda, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Palma, Begoña Sánchez, va informar que aquesta campanya ha estat coordinada pel consistori palmesà i alguns mercats de la capital -- com són el Mercat de l'Oliverar, i el Mercat de Pere Garau-- de tal forma que es produeix, entre el personal de l'AECC i els ciutadans que acudeixen a la caseta, un intercanvi d'un cigarret per una peça de fruita.