L'illa gaudirà d'un mes d'activitats culturals, esportives i musicals gràcies a la Diada de Mallorca

Actualizado 2/9/2008 21:06:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Sep. (EUROPA PRESS) -

Diferents punts de Mallorca acolliran, durant tot el mes de setembre, diverses activitats esportives, musicals i culturals incloses en la Diada de Mallorca destinades a un públic variat i participatiu i en les quals la figura de Jaume I serà present en molts dels actes.

En un comunicat, el Consell va remarcar que l'activitat principal se celebrarà el pròxim 12 de setembre amb l'acte institucional de la Diada al teatre Principal en el qual es lliuraran les medalles d'or a sis entitats i persones per la seva reconeguda trajectòria personal i professional.

Alhora, es lliuraran els premis Jaume II a una quinzena d'entitats i personatges destacats durant 2008, amb una menció especial als quatre medallistes olímpics: Rafael Nadal, Joan Llaneras, Antoni Tauler i Rudy Fernández.

Entre els actes més destacats, el conseller de presidència, Cosme Bonet, va posar èmfasi en la Cantata de 'El Rei en Jaume I' d'Antoni Parera i lletra de Guillem Frontera en la qual es fa referència a la relació del rei en Jaume amb Mallorca, estrena del qual serà el 14 de setembre al teatre Principal.

Es tracta, segons va detallar Bonet, d'una Diada "oberta i participativa" que s'ha confeccionat amb un número important d'entitats i associacions amb la intenció de consolidar aquest esdeveniment i obrir les portes del Consell a la ciutadania.