Nou aspirants aproven el primer exercici per accedir a l'Advocacia de la Comunitat

Publicado 20/5/2019 14:01:15CET
Més de 6.000 aspirants es presenten aquest dissabte a la prova d'accés a l'advocacia, 619 en l'Universitat de València
EUROPA PRESS - Archivo

   Les proves continuen a l'octubre amb una exposició oral

   PALMA DE MALLORCA, 20 Maig (EUROPA PRESS) -

   Nou aspirants d'un total de 24 han aprovat el primer exercici de les oposicions per accedir a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de Balears, les proves de la qual van començar la setmana passada a l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

   Segons han informat aquest dilluns des de la Conselleria de Presidència, aquestes proves, d'oposició lliure, executen l'oferta pública d'ocupació de 2018, amb cinc places per accedir al cos d'advocacia. Consten de quatre exercicis, dels quals els dos primers són teòrics i els altres dos són pràctics.

   El primer exercici es va iniciar dimecres passat al matí i va consistir en una exposició oral de temes jurídics, de dret civil, dret processal i dret hipotecari i mercantil. La prova es va realitzar en tres dies, atès que es tracta d'una exposició oral individual.

   Respecte a la resta d'exercicis, el segon està previst per a octubre i consisteix en una exposició oral de temes jurídics, de dret administratiu, constitucional i estatutari, entre d'altres. Per a novembre i desembre estan prevists els exercicis pràctics, un de caràcter processal i l'altre de caràcter consultiu.

   El tribunal de les oposicions està format per dos membres del cos d'advocacia i altres tres juristes, com són un magistrat de la Sala contenciosa administrativa, del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB), una lletrada del Parlament i una professora de dret administratiu de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Para leer más