Ports IB invertirà 52,5 milions de recursos propis i altres 45 milions de gestió indirecta fins el 2023

Publicado 28/11/2019 16:48:58CET
(I-D) El Director General Detransportes Aeri I Marítim, Xavier Ramis, I El Conseller De Mobilitat I Habitatge, Marc Pons.
(I-D) El Director General Detransportes Aeri I Marítim, Xavier Ramis, I El Conseller De Mobilitat I Habitatge, Marc Pons. - EUROPA PRESS

   Pons preveu que el deute de Ports IB es podrà liquidar a final de legislatura, el 2023

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha presentat aquest dijous el Pla d'inversions de Ports IB per a la legislatura 2019-2023 que inclou la inversió de 52,5 milions d'euros de recursos propis i 45 milions d'inversió privada, fent un total de 97,5 milions, un fet que suposa fer "un salt qualitatiu molt important", segons ha dit el responsable d'aquest departament, Marc Pons.

   En roda de premsa, ha explicat que el 2015, quan van entrar en el Govern, en aquesta empresa pública es van trobar un deute financer de 50 milions però, tal com ha avançat, al final d'aquest any 2019 s'haurà reduït a 18 milions d'euros i el 2023, a final de legislatura, el deute de Ports IB s'haurà "liquidat completament". "En vuit anys s'haurà pogut fer front a un deute que ofegava" a aquesta empresa pública, ha dit.

   D'altra banda, Pons ha assenyalat que Ports IB és una "de les poques empreses públiques que no rep recursos dels Pressupostos Generals de Balears", sent d'aquesta manera "autosuficient".

   Davant això, ha dit que per els comptes de 2020 ingressaran 10 milions d'euros a la caixa comuna de la Comunitat perquè es puguin destinar a "polítiques necessàries".

Contador