Barceló creu "inacceptable" que el Govern hi hagi deixat en suspens els 240 milions i demana una "resposta contundent"


Biel Barceló
EP
Actualizado 28/4/2011 16:13:32 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat al Govern de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca (PSM-IV-ExM), Biel Barceló, ha titllat d'"indignant i inacceptable" que el Govern espanyol decidís aquest dimecres "no complir amb els seus compromisos" al deixar en suspens els 240 milions de Balears corresponents al seu Fons de Competitivitat i, per aquesta raó, ha demanat al Govern una "resposta contundent".

En declaracions a la premsa, Barceló ha considerat que l'arxipèlag balear "no ha de descartar" plantejar-se acudir als tribunals per aquesta matèria, si bé ha admès que "no és una via ràpida" ni aporta una "solució" a l'actual situació que té la comunitat.

Segons ha reiterat, la negativa del Govern central "a complir amb els seus compromisos" porta a les illes a una "situació molt complicada". El líder del PSM ha considerat que no es pot acceptar que l'Estat hi hagi actuat així quan, precisament, l'Estat diu a les Comunitats Autònomes "què poden gastar i què no". "Si l'Estat no compleix els seus compromisos no està en disposició de dir a la resta de CA que és el que han de fer i el que no".

Barceló ha subratllat que aquesta quantitat de 240 milions d'euros que "s'havia d'avançar" era "absolutament necessària" per a les arques de la comunitat, de manera que "plantejarem al sí del Govern una resposta contundent", ha reiterat.

Pel que fa a la possibilitat d'utilitzar la via dels tribunals per aconseguir més fons, tal com es plantegen altres comunitats com la valenciana, ha indicat que "és una via que no sabem a què ens porta", tot i que "si al final aquests diners no arriba", no la descartaria, ha conclòs.