La carn de pollastre aporta poca càrrega calòrica i colesterol i és alta en vitamines, segons un nutricionista

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: martes, 28 octubre 2008 19:32

PALMA DE MALLORCA, 28 d'octubre (EUROPA PRESS)

La carn de pollastre és rica en proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals, i el seu consum aporta poca càrrega calòrica i colesterol, de manera que la seva ingesta es recomana a diversos grups de població i en diferents dietes terapèutiques.

Aquestes són algunes de les conclusions exposades pel doctor del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid, Lucio Cabrerizo, i el president de l'Associació Espanyola de Ciència Avícola, José Ignacio Barragán, en una trobada amb els mitjans que ha tingut lloc avui a Palma.

Aquesta iniciativa forma part d'una campanya promoguda per la Unió Europea, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i Propollo per informar als consumidors sobre com la qualitat de la carn de pollastre que avui gaudim és fruit, al seu torn, de les rigoroses mesures higiènic-sanitàries que s'observen en tot el procés de producció de les aus al nostre país, des del seu naixement fins a la pròpia taula.

Segons els especialistes reunits a Palma , el consum de carn de pollastre contribueix a mantenir una correcta alimentació i a prevenir diverses malalties. En concret, el doctor Cabrerizo va explicar que la ingesta de carn de pollastre és font de proteïnes d'alta qualitat al contenir "aminoàcids essencials que el nostre organisme és capaç de sintetitzar amb facilitat", a més de contenir "greixos bones" compostes per àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, relacionades amb un paper cardioprotector en la nostra salut.

"Si prenem un filet petit de pit de pollastre, estarem aportant a l'organisme el 30% dels nostres necessitats diàries de proteïnes, i només el 5% de les quilocalories d'una dieta estàndard", va assegurar Cabrerizo.

La carn de pollastre és també font de vitamina B3, necessària per transformar el que mengem en energia i vitamina B6, que contribueix a la formació de glòbuls vermells. A més, el pollastre ens aporta àcid fòlic, relacionat amb la prevenció de malalties cardiovasculars i indispensable en els primers mesos de gestació per prevenir defectes en el tub neural del futur nadó .

En qualsevol cas, les propietats de la carn de pollastre depenen també de les condicions de producció, criança i processament de les aus. Espanya posseeix una detallada legislació que regula rigorosament les condicions higiènic-sanitàries de la cria del pollastre de carn, des del seu naixement fins a la taula del consumidor.

En concret, amb l'arribada de les reproductores a les granges -amb un dia d'edat- comença un cicle de criança en el qual ha de cuidar-se constantment el seu creixement i condicions d'il·luminació, temperatura, ventilació i alimentació. Transcorregut un temps es produeix la posada de les reproductores, i els ous obtinguts es desinfecten i traslladen a unes incubadores que reprodueixen les condicions necessàries per a un correcte desenvolupament embrionari.

D'altra banda, els veterinaris juguen un paper determinant en el bon estat de les aus en les granges. Segons Barragán, "a més dels veterinaris de les explotacions que segueixen dia a dia el benestar dels animals i certifiquen la sanitat dels pollastres abans del seu trasllat a l'escorxador, els serveis veterinaris de l'Administració realitzen contínues investigacions que verifiquen la correcció del procés de cria, i durant el sacrifici, són presents durant tota la jornada realitzant controls a totes i cadascuna de les partides sacrificades".

Contenido patrocinado