Consell.- El Govern invertirà 14 milions perquè les corporacions locals contractin a 3.000 persones desocupades


Actualizado 4/3/2011 17:32:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern, a petició de la Conselleria de Turisme i Treball, ha autoritzat una inversió de 14 milions d'euros perquè les corporacions locals de les Balears contractin a unes 3.000 persones desocupades sense dret a prestació perquè realitzin obres i serveis d'interès general i social i, al mateix temps, accedeixin a una formació durant el període de contractació.

La portaveu de l'executiu balear, Joana Barceló, ha explicat després que una de les principals novetats d'aquest programa serà que subvencionarà els projectes que compatibilitzin l'ocupació i la formació, amb l'objectiu de millorar les condicions d'ocupabilitat de les persones beneficiàries una vegada acabat el contracte.

Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins del paquet de mesures que impulsa el Govern per reactivar el mercat de treball, beneficiarà a al voltant de 3.000 persones desocupades de llarga durada, preferentment de més de 45 anys, que han esgotat les prestacions.

La convocatòria preveu la subvenció de projectes que, des d'un itinerari personalitzat, combinin la contractació remunerada amb actuacions de formació en competències clau o de formació professional per a l'ocupació.

Les persones beneficiàries seran contractades a través dels ens locals durant un període de sis mesos, de manera que durant els primers quatre mesos, dedicaran mitja jornada a treballar i l'altra mitjana a formar-se. Durant els dos mesos restants treballaran a jornada completa i, en acabar, podran accedir a la prestació corresponent.

Cofinançada pel Fons Social Europeu, la convocatòria subvencionarà projectes que es portin a terme a l'àmbit dels serveis relacionats amb la vida diària i per projectes relacionats amb medi ambient i desenvolupament cultural.

Una vegada publicada la convocatòria en el Butlletí Oficial d'Illes Balears (BOIB), les corporacions locals interessades tindran un termini de 15 dies naturals per presentar els projectes.

A més, Barceló ha explicat que mitjançant la modificació de les bases d'aquesta convocatòria, el SOIB ajusta els seus recursos a les noves necessitats del mercat laboral i adapta les seves polítiques actives d'ocupació al territori, amb la finalitat de reduir les taxes d'atur mitjançant la contractació directa de persones que formen part d'un dels col·lectius més afectats per la crisi.

Alhora, té com a objectiu millorar l'ocupabilitat dels beneficiaris, oferint-los un programa formatiu adaptat tant a les seves necessitats com les del mercat laboral; i facilitar, una vegada acabat el contracte, l'accés a una prestació a les persones que ja ho havien esgotat.

D'altra banda, la consellera de Treball ha estat preguntada sobre els pagaments pendents a les corporacions locals i ha revelat que aquests ja s'han avançat "i s'acceleraran".