El Consell de Menorca adjudica les obres de millora dels camins de Tramuntana, a Es Mercadal, per 248.000 euros


Actualizado 24/2/2009 19:32:12 CET

MENORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Menorca ha adjudicat la primera fase de les obres de millora dels camins de Tramuntana, situats al municipi d'Es Mercadal, a l'empresa Juan Mora S.A. per un import de 248.000 euros, fet que suposa una baixa sobre el pressupost inicial de més de 85.000 euros. Una vegada adjudicat el projecte s'estima que les obres, que es prolongaran durant 30 dies, comencin en el termini màxim d'un mes.

Els camins de Tramuntana presenten una calçada d'una amplada variable, d'entre quatre i sis metres, amb dos sentits de circulació i carrils de dos a tres metres d'ample i sense marges. La millora s'executarà sobre un camí dividit en dos sectors, el primer d'una longitud de 2,2 quilòmetres i una amplada mitjana de 5,5 metres i el segon de 4,5 quilòmetres i una amplada de 5 metres.

Actualment, els camins presenten un paviment molt erosionat com a conseqüència, en gran part, del pas de vehicles, ja que per aquestes vies secundàries transiten entre 500 i 1.000 vehicles diaris durant l'estiu. Per aquest motiu, han hagut de ser reparats puntualment en diverses ocasions. El resultat del desgast i de les accions de repavimentació efectuades ha provocat la deformació de la superfície de la ferma.

El Consell es proposa millorar les característiques del camí i les condicions de seguretat amb actuacions com la neteja dels marges, la reconstrucció de les parets seques que ho delimiten, la reparació dels sotracs, la col·locació d'una capa d'aglomerat de cinc centímetres de gruix i la senyalització tant horitzontal com vertical.