Garcías creu que Balears sortirà beneficiada si la reforma del model de finançament preveu l'augment poblacional


Actualizado 19/5/2008 16:04:20 CET

MADRID, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El diputat del PSOE per les Balears, Antoni Garcías, ha assegurat avui que les pròxims encontres per abordar la reforma del model de sistema de finançament són "un pas endavant" per emprendre el canvi de model i va detallar que Balears "sortirà beneficiada" si es preveu pel mateix l'augment de la població que han experimentat les comunitats autònomes.

En declaracions a Europa Press, Garcías va assegurar que tant la reunió que mantindran, dimecres, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els presidents autonòmics del PSOE per abordar aquesta qüestió i la celebració, demà, del Consell de Polítiques Fiscal i Financera, com primera presa de contacte per iniciar el procés de canvi són "elements importants" que mostren el compromís socialista de complir amb el "programa" defensat en la campanya electoral.

A més, Garcías va detallar que tots dos encontres "desmenteixen" algunes veus que havien vaticinat que la reforma de la Lofca anava a "postergar-se" per a un futur, ja que el Govern ja està donant mostres del seu interès per abordar la reforma. "Tot això són passes perquè el compromís es compleixi", va postil·lar.

També va precisar sobre la qüestió del fons de suficiència, que segons la seva opinió actualment llança un "saldo negatiu" pels ciutadans de les illes, també repercutirà en el mateix l'impacte de l'augment poblacional de manera que també hi haurà un anàlisi sobre l'aportació de les comunitats al mateix.

Tot i això, el diputat socialista per les Balears va indicar que el procés de reforma del finançament autonòmic serà "complex" perquè per al mateix es requereix un acord entre els governs autonòmics i l'executiu central.

També va detallar, sobre la possibilitat de fer reunions bilaterals entre el Govern i les diferents autonomies sobre aquest assumpte, que segons la seva opinió la millor estratègia pel canvi de model és "que tot el món s'asseu còmode" en els encuentres multilaterals ja que el mateix deu iniciar-se en el Consell de Política Fiscal i Financera.