El Govern promocionarà la producció teatral balear a través de 1.500 llibres-CD en fires nacionals i internacionals


Actualizado 9/4/2008 19:50:27 CET

Galmés afirma que Palma té una oferta cultural "àmplia i rica" basada en conferències, congressos i galeries d'art

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern promocionarà la producció teatral i musical balear mitjançant la distribució de 1.500 llibres-CD amb emissions tant en català com en castellà i anglès en fires de teatre, trobades de dramatúrgia i centres de producció teatral que promoguin les noves dramatúrgies i que se celebrin a nivell nacional i internacional, especialment en l'àmbit europeu.

Així ho ha anunciat avui la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, qui va signar un conveni amb la directora general de la Ràdio Televisió de Mallorca, Marisa Goñi, dirigit a posar en marxa un projecte, 'Material acústic antiaïllant', per difondre a través de la ràdio la producció teatral de les illes, amb la participació de 22 dramaturgs i cinc actors de la Comunitat.

La iniciativa tindrà l'emissió cada dissabte -a partir del pròxim 26 d'abril- d'un espai de deu minuts dins del programa de Ona Mallorca "Bartleby no ho faria", conduït per Rosa Campomar, en què actors balears interpretaran obres inèdites de dramaturgs illencs, escrites expressament per a aquesta proposta. Es tracta d' un projecte emmarcat en el programa de la Direcció General de Cultura de suport als creadors i productors artístics i culturals de les Balears.

En concret, podran escoltar-se peces d'Alexandre Ballester, Marta Barceló, Miquel de Marchi, Noè Dénia, Vicent Ferrer, Joan Gomila, Joan Guasp i Albert Herranz, entre d'altres, mentre que algunes de les interpretacions l'iran a càrrec dels actors Xim Vidal, Miquel Torrens, Silvia Sánchez, Eva Torras i David Oliver, sota la música de cantants i grups de les illes com Antònia Font, Joan Miquel Oliver, Vacabou, Joan Martorell, Damià Timonel, Anegats i The Magnetic Band, i la col·laboració de les discogràfiques Blau, Primers Passets i Ca Nostra.

Galmés va explicar que el conveni recull la gravació d'un total de 22 programes, que s'emetran entre el pròxim dia 26 i el mes de desembre. També està previst que Ona Mallorca cedeixi els drets d'emissió dels programes a altres emissores de les illes. La llengua vehicular de l'espai serà el català, dins de l'objectiu de les dues institucions de recolzar a la normalització lingüística, va prosseguir la consellera.

Per la seva banda, Marisa Goñi va manifestar que aquesta iniciativa constituirà un suport a la cultura de les illes a més de ser "una finestra que servirà d'altaveu per als actors i músics de les Balears". "Cal deixar constància que no només som un destí de sol i platja sinó també cultural", va remarcar. Finalment, el dramaturg Alexandre Ballester va considerar que la ràdio és un escenari "fantàstic" per a la difusió de la producció mallorquina i va assegurar sentir-se "molt honrat" per la seva participació en la proposta.

OFERTA CULTURAL "RICA" A PALMA

D'altra banda, Galmés es va referir a un estudi realitzat entre els palmesans entorn de l'oferta cultural de la ciutat i ha afirmat que aquesta té una oferta "molt àmplia, i fins i tot hi ha dies que cal elegir on anar". Així, va fer al·lusió a un "ric" ventall d'alternatives, com les galeries d'art, les conferències i els congressos. "No sé si s'espera un altre tipus d'oferta però treballarem en aquest sentit", va sentenciar.

A l'acte van assistir també el director general de Cultura, Pere Joan Martorell; la directora de Ona Mallorca, Emma Socias, i el delegat de Teatre de la Conselleria d'Educació i Cultura, Josep Ramon Cerdà.