Grosske diu que guanyarà el recurs contra l'enderroc de Son Banya i advoca per "tirar" als veïns "amb BMW i Ferrari"


Actualizado 26/1/2011 19:34:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, ha mostrat la seva "seguretat" que l'Ajuntament de Palma guanyarà el recurs que els veïns de Son Banya han interposat contra l'enderroc dels seus habitatges en aquest poblat palmesà i que ha paralitzat tot el procés per desmantellar aquesta zona. En aquesta línia, ha indicat que els veïns que han presentat aquest recurs judicial "no compleixen les condicions per estar en Son Banya en la mesura que tenen recursos econòmics".

Després de col·locar la primera pedra del projecte de rehabilitació del barri de Camp Redó, Grosske ha respost així a la concentració que 70 veïns de Son Banya han portat a terme aquest matí davant de l'Ajuntament de Palma per rebutjar l'enderroc del 85% de les 90 cases d'aquest barri, el que afectarà a entre 35 i 40 famílies a les quals el consistori els ha ofert un habitatge de lloguer amb opció a compra en una altra zona de la capital balear.

El regidor ha remarcat que els Estatuts aprovats quan es va crear Son Banya, estableixen "clarament" que aquesta zona anava destinada a gent sense recursos econòmics, de manera que, segons ha assegurat, aquelles persones que "van en BMW, Lexus i Ferraris no han d'estar i no tenen dret a estar" en aquest poblat. En aquest sentit, ha advertit a aquests veïns que el consistori els "llençarà fora".

Així, ha subratllat que l'Ajuntament està fent en Son Banya el que "tots deien que s'havia de fer, però que ningú feia". Per a Grosske, quan es va crear aquest poblat, hi ha hagut una idea "ben intencionada, tot i que molt equivocada", ja que l'objectiu era traslladar a aquelles persones que vivien en "barraques aïllades de cartró a altres barraques un poc més decents".

Grosske ha assenyalat que això es va fer en molts llocs d'Espanya, alguna cosa que, segons ha insistit, ha estat una "pèssima idea", perquè "a tots costats ha passat el mateix", tenint en compte que "aquests guetos s'han convertit en santuaris de la droga".

VEÏNS "INDIGNATS"

Per la seva banda, un portaveu dels veïns Miguel Ángel Heredia ha dit aquest matí que els residents de Son Banya estan "indignats", a causa que, segons la seva opinió, no són els mitjans més adequats "tirar un poble sencer jugant amb els sentiments de les famílies i tractant-nos d'allò pitjor d'allò pitjor, com si fóssim delinqüents, narcotraficants i terroristes".

"Estem cansats que Grosske ens tracti així i que no doni la cara mai", ha recalcat Heredia, qui ha manifestat que no només en Son Banya hi ha droga i batudes contra narcotraficants, sinó que "també hi ha en altres barris de Palma", pel que ha insistit que els veïns estan "cansats de ser el punt negre de tot el dolent".