MicroBank facilita la concessió de crèdits per fomentar la creació de llocs de treball entre persones amb pocs recursos


Actualizado 19/5/2008 18:48:09 CET

Es preveu que es puguin crear entre 20 i 25

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)-

'MicroBank', el banc social de La Caixa, facilitarà la concessió de préstecs a persones amb recursos econòmics limitats i a col·lectius desafavorits amb l'objectiu d'afavorir la creació de projectes d'autoocupació i fomentar l'activitat productiva.

És el contingut de l'acord subscrit avui entre el president de [MicroBank], Josep Francesc de Conrado Villalonga, i els representants de cinc entitats socials de les Balears que participen en la iniciativa, la Fundació Deixalles, Càritas Diocesanes de Mallorca, Menorca i Eivisssa i la Xarxa Econòmica Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REES les Balears), que s'encarrega de la coordinació dels projectes.

Segons va exposar el president de MicroBank la finalitat de l'acord se centra en "recolzar a aquelles persones que tenen un projecte però que no disposen de recursos econòmics per desenvolupar-lo", sota els únics criteris que els demandants "ens ofereixi confiança i que els seus projectes tingui viabilitat", va afegir.

Per la seva banda, el president de REES, Antoni Pons, va indicar que actualment estan operatius un total 18 microprojectes en les comunitat autònoma, sobretot liderats per persones procedents de països sud-americans i que en la seva majoria estan destinades a l'autoocupació -no solen superar les dues persones-.

El prototip de negoci que s'impulsa mitjançant la concessió de petits crèdits han de veure amb el Comerç Just, el mercat ètnic, perruqueries i restaurants, una gran part d'ells procedents del col·lectiu d'immigrants que segons va precisar "serà una dels sectors que tindran preferència dins d'aquesta iniciativa".

REES Balears calcula que l'acord signat amb MicroBank obrirà la porta a la creació de 20 i 25 nous projecte anuals.

MÉS 10.000 PROJECTES A TOT ESPANYA

Des de fa un any, MicroBank ha finançat més de 10.000 projectes a tot Espanya per un import superior als 100,5 milions d'euros en els seus tres divisions de finançament.

En la concessió de micro crèdits intervenen entitats socials com intermediàries que són les encarregades d'"avalar, assessorar i fer el seguiment dels projectes". Fins ara, s'han signat convenis amb 292 entitats socials de tot el país que són les que "vetllen" per la seva viabilitat.