Sindicats de policia critiquen que el Ministeri no atengui les necessitats de material bàsic de seguretat i uniformes


Actualizado 9/4/2008 19:41:27 CET

EIVISSA, 09 de Juliol (EUROPA PRESS)

El portaveu del sindicat de la Confederació Espanyola de policia a Eivissa i Formentera, Carlos Muñoz, ha criticat avui que el Ministeri d'Interior hagi invertit a les Pitiüses en la compra d'un vehicle de protocol destinat únicament a l'ús d'autoritats, mentre hi continua havent carències en material bàsic de seguretat i uniformes.

Muñoz va lamentar que, tot i la recent visita a la Comissaria d'Eivissa per part de representants de l'àmbit nacional i regional "no s'hagin posat en contacte fins ara amb els representants dels treballadors", per transmetre'ls el resultat de la mateixa.

Muñoz va recordar que, mentre que a data d'avui "aquest edifici deuria declarar-se en ruïna", el Govern rebutja efectuar qualsevol mena d'inversió en la seva millora fins que s'impulsi la nova seu pendent d'un planejament urbanístic municipal. Sobre aquesta qüestió va afirmar "només es destinen partides de les quals pugui treure's profit en els mitjans de comunicació", com fotos oficials, en comptes de comprar "alguna cosa tan bàsicq" com fotocopiadores o material perquè els agents puguin gestionar el seu treball.

El portaveu sindical va apuntar, a més, en declaracions a Europa Press, que tot i els anuncis emesos des de la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat relatius a una estabilització de les plantilles els últims anys "a dia d'avui són uns 70 els agents que han demanat el trasllat de la Comissaria d'Eivissa a altres destinacions".

Alhora, va concretar que seran a canvi a prop de 18 els que entraran a cobrir aquestes places de manera que les vacants. Una xifra que representa aproximadament el 25 % de la plantilla i que va dubtar "els reforços promesos per a aquest estiu aconsegueixin pal·liar".

Va estimar que les administracions estan executant una gestió incorrecta dels impostos dels contribuents en aquesta matèria "com a mínim a les illes" i va instar als seus companys a reivindicar la situació en la qual exerceixen la seva tasca diària.

El sindicalista va recordar que les demandes reclamades durant nou setmanes pels funcionaris dels jutjats "eren molt similars a les nostres, no només en la presència de rates en les seves instal·lacions i problemes de recursos, sinó també en les seves reivindicacions salarials i de fidelització". La diferència està en el fet que els agents no poden executar un atur sectorial d'idèntic manera causa per la qual va justificar el canvi de política emprès pels sindicats "donant a conèixer en els Mitjans de Comunicació fets que en 20 anys de silenci no s'han resolt".

EL CONSELL RETÉ EL PGOU DE VILA

La nova Comissaria d'Eivissa és un projecte pressupostat pel govern Espanyol la consumació del qual depèn de l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana d'Eivissa que, segons ha anunciat avui el conseller de Política Territorial del Consell Insular d'Eivissa, Miquel Ramón, "fins i tot haurà d'esperar uns pocs mesos per veure la llum".

Les causes es deuen que la Comissió Insular del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historic-artístic (CIOTHUPA) va decidir avui suspendre la seva tramitació a l'espera que es retoquin alguns punts del projecte i s'exposi després de manera pública. Alhora estan pendent de dos informes d'organisme externs.