Jutgen un pres per violar a un altre a la presó de Palma al juliol de 2017

Publicado 29/11/2019 17:59:09CET
El pati de l'Audiència Provincial de Balears i el TSJIB, vist des de l'exterior.
El pati de l'Audiència Provincial de Balears i el TSJIB, vist des de l'exterior. - EUROPA PRESS - Archivo

   La Fiscalia li demana un total de 13 anys de presó

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears jutja aquest dilluns a partir de les 10.00 hores a un home de 24 anys que el juliol de 2017 va agredir sexualment un altre home amb qui compartia cel·la al Centre Penitenciari de Palma. La Fiscalia li demana un total de 13 anys de presó.

   Segons l'escrit de Ministeri Fiscal, l'home va començar a compartir cel·la l'última setmana de juny de 2017 amb un altre intern a qui des que va entrar, li va començar a demanar tenir relacions sexuals, un fet al que aquest sempre es va negar.

   Malgrat això, el 2 de juliol de 2017 damunt les 16.00 hores, l'hi va tornar a demanar i la víctima va tornar a negar-se. Davant això, va reaccionar de manera agressiva, copejant-li. A més, el va amenaçar amb fer-li la vida impossible tant a ell com als seus germans, que també es troben a la presó de Palma. Així, el va penetrar analment i quan va acabar li va dir que si ho explicava li passaria qualque cosa a ell o als seus familiars pel que la víctima va optar per callar.

   L'endemà, a les 15.00 hores, el processament es va tornar a apropar est per tenir relacions sexuals i aquest es va negar de nou. Llavors, va començar un forcejament, que va ser sentit pels funcionaris del centre, els qui els van separar i els van portar a aïllament.

   La Fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte d'agressió sexual consumat, un altre en grau de temptativa i un altre delicte lleu de lesions. Demana a l'acusat una pena de presó de nou anys pel primer delicte, una altra de quatre anys de presó pel segon i una multa de 720 euros per les lesions, així com el pagament de 1.565 euros en concepte de responsabilitat civil.

Contador

Para leer más