Actualizado 01/07/2008 19:45 CET

Les forces de seguretat de les illes vetllaran pel funcionament de les noves llicències temporals

EIVISSA, 01 de Juliol (EUROPA PRESS)

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Joan Rubio, va avançar que durant tota la jornada d'avui tant la Policia Nacional com les forces locals i Guàrdia Civil vetllaran "pel correcte funcionament" de les llicències temporals que avui entren en vigor amb la finalitat que tant titulars com assalariats "puguin treballar amb llibertat i sense coaccions".

Sobre aquesta qüestió l'edil va recordar, en declaracions a Europa Press, que les llicències temporals "estan emparades en la legalitat, i que, precisament, qualsevol acció de boicot a les mateixes podrà correspondre's amb els actes que la justícia consideri pertinents", fent clara al·lusió "al qualificatiu de 'pirata' de les persones que presten servei amb aquesta eina disposada pel Consell Insular emès pels col·lectius de propietaris del sector.

El regidor va recordar que qui no estigui d'acord amb les seves llicències municipals, o amb les maneres d'actuar de les administracions "pot renunciar a les mateixes" i va advocar perquè els taxistes "fugin d'alguns comportaments viscerals i vetllin per la concòrdia i el bon funcionament d'aquest servei".

A tenor de l'atur del servei de radiotaxi d'avui, l'edil, va afirmar que l'executiu emprendrà les accions que consideri, per vetllar pel compliment dels serveis mínims d'aquest servei, i va recordar que actualment hi ha una altra empresa que exerceix aquesta activitat i que no preveu emprendre actuacions.

Els afectats per qualsevol mena de coacció i usuaris del servei que detectin deficiències per aquestes mobilitzacions podran denunciar-lo, segons va apuntar l'edil.