Nadal diu que UM fa "bandera" de complir tots els seus pactes "en qualsevol situació fins i tot amb sacrificis personals

Actualizado 4/9/2008 19:37:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president de UM, Miquel Nadal, va subratllar avui que el seu partit fa "bandera" de complir tots els seus pactes i compromisos "en qualsevol situació, fins i tot amb sacrificis personals", pel que va negar que hagi "trencat" cap acord, tenint en compte que "la nostra paraula és la cosa més important".

Després de reunir-se amb els 13 batles de UM a Balears, Nadal va assegurar que tant a Muro, com a Búger el pacte de governabilitat va ser trencat per altres formacions polítiques, de manera que en el primer municipi va haver una "divisió i un enfrontament" entre els partits que havien signat l'acord "i van deixar al batle en minoria, de manera que aquest va buscar suport suficients per poder continuar fent front a les seves obligacions".

Respecte a Búger, va manifestar que malgrat que havia un acord perquè el PSM ostentés l'Alcaldia durant dos anys i UM altres dos, finalment, la formació liderada per Biel Barceló "va decidir abandonar l'Alcaldia i fer primer edil al dirigent del PP".

Així, Nadal va destacar la "unitat" de la seva formació, de manera que l'opinió de la Direcció de UM és la que "ha de marcar quins pactes es tenen", alguna cosa que, segons la seva opinió, és valorat pels ciutadans, el que ha provocat que els últims anys "hàgim arribat a ser la tercera força a les illes". A més, va remarcar que la nova Direcció de UM "no renuncia en el futur a ser la segona o la primera força política a les illes".