El TC admet a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat sobre la llei de policies locals interins de Balears

Condemnen a un ancià per abusar d'una menor de la qual havia estat veí
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 16/4/2019 14:18:57CET

   El decret es va aprovar en 2017, ja que si es prohibia la figura d'interí a la Policia Local es podia perdre el 20% de la plantilla

   PALMA DE MALLORCA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat presentada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) contra el decret de policies locals interins.

   Així, el Tribunal també ha comunicat a la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa del TSJIB que el procés queda suspès fins que el TC resolgui definitivament aquesta qüestió.

   D'aquesta manera, s'acorda donar trasllat de les actuacions al Congrés dels Diputats, al Senat, al Govern i a la Fiscalia General de l'Estat, així com al Govern i al Parlament perquè puguin personar-se i formular les al·legacions que considerin convenients.

   En concret, la qüestió d'inconstitucionalitat fa referència al Decret Llei aprovat pel Govern al gener de 2017 que tenia com intenció atallar la "inseguretat jurídica" després de la sentència del TSJIB que declarava il·legal contractar policies locals interins.

   El decret permetia la contractació d'interins i preveia també la convocatòria de concursos d'oposició, donant un marge de tres anys per regularitzar a interins d'aquesta manera.

   Al seu moment, la portaveu del Govern, Pilar costa, va assenyalar que aplicar la sentència del TSJIB "podria generar un problema d'ordre públic" en perdre " al voltant del 20 per cent de les plantilles dels cossos de policia local", per la qual cosa va considerar justificada la urgència del decret.

Contador

Para leer más