Els taxistes exigeixen a l'Ajuntament de Palma que no implantin un servei de transport massiu de creueristes


Actualizado 20/10/2010 21:55:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Mallorquina d'Autònoms del Taxi i Taxi-Pimem han exigit a l'Ajuntament de Palma que no implantin un servei de transport massiu de turistes de creuer al port de Palma, tal com es va acordar per unanimitat al ple del mes de juliol passat.

En una intervenció durant la sessió plenària de Cort, el vicepresident de Taxi-Pimem, Emiliano Suárez, acompanyat d'una vintena de taxistes, ha assegurat que l'establiment d'aquest tipus de transport col·lectiu els farà "molt dany" i, a més, en poc temps, molts taxistes es trobaran en un situació "dramàtica" per la falta de treball.

Alhora, Suárez ha recalcat que actualment ja tenen un marge de passatgers "molt limitat" a causa dels serveis de transport de turistes per a excursions programades, el bus turístic i la línia regular de l'EMT que uneix el port amb el centre de Palma, per la qual cosa amb la implantació d'aquest nou servei se'ls restarien encara més les seves opcions de negoci.

De la mateixa manera, el representant dels taxistes ha demanat al ple que els deurien haver consultat abans d'aprovar aquesta proposta, perquè considera que es veuran afectats "seriosament" per la mateixa. En aquest sentit, ha sol·licitat a l'equip de govern i als grups municipals que treballant "conjuntament" podran aconseguir millorar el sector del taxi.

Segons Pimem i Amtat, el turisme de creuers suposa per als taxistes una "font d'ingressos absolutament necessària" que contribueix a pal·liar la crisi i la falta de treball, a més de suposar un "servei de vital importància" per a la seva supervivència.