UM se mostra sorprès per lo "ràpid" que ha decidit el Govern prorrogar els Pressupostos després d'una "mini reunió"


Actualizado 22/10/2010 18:57:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de UM, Josep Melià, ha mostrat la seva "sorpresa" per lo "ràpid" que el Govern ha decidit prorrogar els Pressupostos del 2010 per al pròxim any, després de la "mini reunió d'escassa una hora" que va mantenir aquest dijous amb el seu partit en la qual no ha estat possible arribar a un acord, donada la negativa dels 'uemites' a acceptar la pujada d'impostos a les rendes més altes per aconseguir 60 milions d'euros d'ingressos.

En declaracions a Europa Press, Melià ha considerat que l'executiu de Francesc Antich ha adoptat aquesta posició, a causa que té "poca convicció en la seva capacitat de negociar i arribar a un acord" amb l'oposició, respecte als comptes públics del pròxim exercici.

Així, ha recordat que el termini per registrar els Pressupostos al Parlament acaba el pròxim 30 d'octubre, per la qual cosa, segons la seva opinió, si el Govern hagués tingut "ganes d'intentar aprovar uns comptes públics en termini i en forma, hauria d'haver esgotat les negociacions".

"Una reunió que va durar només una hora és molt poc temps per arribar a un acord", ha asseverat, i alhora ha censurat que un Executiu que diu que "consensua, no ha demostrat aquesta actitud en aquest cas".

Per a Melià, la verdadera raó per la qual s'han prorrogat els Pressupostos és que l'executiu autonòmic "se sent còmode" amb aquest escenari, mentre que, d'altra banda, ha manifestat que UM continuarà oberta a negociar, si bé oposant-se sempre a la pujada d'impostos, tenint en compte que, segons la seva opinió, aquesta mesura "perjudica al consum, a l'estalvi i a la generació d'activitat econòmica".

A més, ha recordat que la seva formació tampoc comparteix les prioritats de despesa que s'havia marcat el Govern en el seu Projecte de Pressupostos, a causa que, segons la seva opinió, cal invertir en aquelles àrees que generin activitat econòmica, com turisme, medi ambient i agricultura.