Actualizado 29/09/2009 19:16 CET

Calvo defensa la reivindicació de la FEMP per dedicar el 60% del Fons d'Inversió Local a la despesa social

MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma de Mallorca, Aina Calvo, ha defensat avui la reivindicació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies perquè, dins del nou Fons d'Inversió Local, s'incrementi fins al 60% les partides possibles a dedicar a despesa corrent, el que permetrà mantenir els serveis al ciutadà.

En declaracions a Europa Press després de participar a la Comissió Executiva de la FEMP, que va aprovar avui una moció per unanimitat en aquest sentit, Calvo ha explicat que el segon Fons d'Inversió Local té un "caràcter més compromès amb l'economia productiva".

Després de destacar que el primer fons habilitat per l'executiu ha permès generar llocs de treball i desenvolupar obra pública, ha precisat que aquesta segona edició va a estar també compromesa amb els àmbits d'atenció social i educativa.

Sobre la posició de la FEMP, Calvo ha dit que els consistoris estan "preocupats" pel manteniment dels serveis perquè "no es pot tancar la finestreta que atén al ciutadà", al qual es deu "oferir respostes" als seus necessitats. D'altra banda, també va voler agrair als representants del PP que recolzin aquesta posició comuna de la federació.

Pel que fa a la seva valoració dels pressupostos generals de l'Estat en la situació actual, l'alcaldessa palmesana ha dit que existeixen dificultats per la baixada d'ingressos, unit a una demanda social "molt alta" en l'esfera municipal, tot i que confia en la gestió feta des de totes les esferes "doni resposta" a aquest context.

"Agraïm la sensibilitat de l'Estat, ens falta absolutament la remodelació del finançament local, que és el compte pendent i que no hem de renunciar a això", ha destacat Calvo.