Actualizado 01/07/2008 19:48 CET

Gesa Endesa instal·la a prop de 25.000 comptadors electrònics en els últims quatre anys a Balears

PALMA DE MALLORCA, 1 Jul. (EUROPA PRESS) -

Gesa Endesa va instal·lar a prop de 25.000 comptadors electrònics en els últims quatre anys a les Illes, comptadors menys voluminosos i lleugers que els electromecànics convencionals i que suposen un avanç tecnològic notable sobre els anteriors ja que disposen de microprocessadors d'última generació amb gran potència de càlcul.

En un comunicat, Gesa Endesa va sostenir que aquesta iniciativa va ser pionera a Espanya i va destacar que aquestes experiències són un pas previ a la implantació de la Telegestió al mercat domèstic prevista per a la legislació espanyola a partir de 2009.

Gesa va assenyalar que ha instal·lat més de la meitat d'aquests comptadors que posseeixen una precisió de dues vegades superior a l'exigida per la normativa legal. Tots els models adquirits per Endesa per a la seva instal·lació en règim de lloguer passen per processos d'homologació i de seguretat de la qualitat abans de la seva posada en funcionament.

Una de les prestacions més destacades dels comptadors són la seva capacitat de comunicació per a la transmissió de dades a través d'un port òptic dissenyat per tal efecte.

Alhora, disposen d'una sèrie d'indicadors lluminosos i en pantalla per a la verificació del correcte funcionament o la identificació de possibles anomalies de connexió, així com fonts d'alimentació protegides.

Els comptadors de doble tarifa incorporen un interruptor horari i la capacitat d'emmagatzematge de dades ja que són programables.

Gesa Endesa va sostenir que realitza assajos del parc d'equips instal·lats i, en el cas dels comptadors electrònics en subministraments domèstics, es va obtenir un 100 per cent de fiabilitat, per a l'absència d'avaries de l'equip després de dos anys instal·lats.