El Govern invertirà 730.000 euros a embellir els accessos a Sant Rafel i 800.000 en la segona ronda d'accés a Vila

Actualizado 18/9/2008 20:56:17 CET
Actualizado 18/9/2008 20:56:17 CET

El Govern invertirà 730.000 euros a embellir els accessos a Sant Rafel i 800.000 en la segona ronda d'accés a Vila

EIVISSA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El conseller de Política d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, va presentar avui el projecte d'embelliment dels accessos al nucli de Sant Rafel, en què la institució invertirà 730.000 euros, així com el corresponent a la conversió de la segona ronda de Vila en un carril zero i que tindrà un muntant de 800.000 euros.

En una roda de premsa, Carboner va explicar que la iniciativa referent al túnel de Sant Rafel "presentava una sèrie de problemàtiques paisatgístiques i desconnexions de vianants i viàries que exigien un projecte específic".

Així, va indicar que aquesta es completarà amb un enjardinament d'espècies autòctones i espais de connexió de vianants, així com amb accessos per al transport públic directes. Millorar la seva seguretat, restituir la zona geomorfològicament, reduir els processos d'erosió generats en aquest enclavament i recuperar els seus usos, són les pretensions de Govern i el Consell d'Eivissa per a aquesta iniciativa que també preveu emprendre "un correcte drenatge".

Respecte a la millora de la segona ronda d'Eivissa cap a Blanca Dona, Carboner va especificar que aquest any de destinaran 200.000 euros per al començament de la seva execució i que els 600.000 restants s'invertiran en 2009.

Alhora, també va avançar que la Conselleria d'Obres Públiques destinarà 420.000 euros per a la implantació de guardarals "assegurances que vetllin per la seguretat dels motoristes" i l'enjardinament de la carretera de Sant Josep.

Preguntat per Europa Press d'acord amb les solucions que aportarà el Govern als drenatges de l'autovia de l'aeroport, Carboner va recordar que els projectes inicials plantejats pel passat Executiu "no comptaven amb aquesta condició", implantació de la qual, va agregar, suposarà "un nou esforç econòmic extraordinari que podria ascendir a quatre milions d'euros".

La Comissió de Medi Ambient estudia ara les solucions a aplicar ja que la falta de desaigües provoca que s'inundin terrenys adjacents. Carboner va matisar que l'adequat seria abocar l'aigua del mar a les zones de Platja d'en Bossa, Salines i És Viver.

Una altra opció plantejada pel conseller va ser la instal·lació de sensors que detectin l'aigua acumulada i desviïn el trànsit per a la seva seguretat.

Respecte al futur de la Ronda Sud de Sant Antoni, el conseller va avançar que serà demà quan el Consell de Govern aprovi el plec de condicions modificat i el pressupost per poder tornar a convocar el nou concurs que va confiar "pugui adjudicar-se abans de final d'any".

A partir d'aquest moment, la nova empresa adjudicatària tindrà sis mesos per fer l'auditoria. Aquest procés es repeteix després de l'anul·lació d'un primer contracte davant de l'incompliment de la contracta de les bases del concurs.