GESA inverteix 207 milions en la central elèctrica de Cicle Combinat de Cas's Tresorer que proveirà tota l'illa


Actualizado 18/8/2009 14:21:41 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

GESA invertirà 207 milions en el nou Cicle Combinat de la central el de Cas's Tresorer que tindrà una nova turbina de gas amb una potència de 79 MW, que suposarà un increment d'aproximadament un 33% de la potència de la central de fins a 313,74 MW.

Així ho ha anunciat avui GESA Endesa a través d'un comunicat en el qual va detallar el funcionament de les noves turbines a la xarxa elèctrica i el seu procés d'instal·lació. El nou dispositiu, una turbina de gas 'heavy duty', que té una potència de 79MW forma part del segon Cicle Combinat que s'està instal·lant en la central, la segona turbina de similars característiques s'instal·larà en el mes d'octubre vinent en la Central de Ca's Tresorer, mentre que una tercera turbina de vapor, amb una potència de 81MW, es posarà en marxa durant el mes de maig del 2010.

Alhora, la producció serà de 158MW durant aquest any i de 239MW una vegada finalitzat el cicle combinat amb la turbina de vapor. GESA va anunciar que en 2010 Ca's Tresorer disposarà d'una capacitat de producció de 478MW.

La central de Cicle Combinat de Ca's Tresorer comptava fins ara amb un cicle combinat de 2x1, dues turbines de gas i una de vapor, amb una capacitat nominal de 238,74 MW. L'entrada en operació comercial de la primera turbina de gas del segon cicle combinat suposarà un augment de la potència instal·lada en la central del 31,1%, fins a 313,74 MW.

Ca's Tresorer és la tercera central de Mallorca en capacitat de producció elèctrica després d'Alcúdia amb 585MW i la central de Son Reus amb 612 MW. Amb la posada en funcionament d'aquest nou grup, l'empresa elèctrica garanteix una producció suficient per satisfer les demandes d'aquest estiu a l'illa.