Busquets proposa crear un observatori internacional del turisme sostenible a Balears

Busquets proposa crear un observatori internacional del turisme sostenible a Balears
CAIB
Publicado 7/5/2019 18:00:30CET

   PALMA DE MALLORCA, 7 Maig (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Investigació i Turisme, Bel Busquets, ha proposat aquest dimarts crear un observatori internacional del turisme a Balears "en un futur proper" per comptar amb dades reals sobre la gestió del sector turístic a les Illes.

   Així s'ha expressat Busquets durant una reunió mantinguda aquest dimarts a Madrid amb el director executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, en la qual també ha estat present el gerent de l'Agència Estratègica Turística de Balears (Aetib), Jaume Alzamora.

   Des de la Conselleria han recordat que la xarxa internacional d'observatoris de turisme sostenible de l'OMT supervisa l'impacte econòmic, ambiental i social del turisme en les destinacions sobre la base de dades reals i científics per gestionar el turisme i han apuntat que, a Espanya, tan sols Navarra compta amb un.

   En aquest sentit, Busquets ha ressaltat la "necessitat" que les Illes comptin amb dades reals sobre el turisme al ser una "destinació mediterrània consolidada" que, segons ha sostingut, té la sostenibilitat "al centre" de les seves polítiques. Per la seva banda, Butler ha vist "amb bons ulls" la iniciativa balear i ha animat al Govern a presentar la seva candidatura.

   La Conselleria ha explicat que la reunió entre Busquets i Butler s'ha celebrat abans de la presentació a premsa especialitzada que ha organitzat l'AETIB, en la qual s'exposarà l'estratègia de turisme sostenible de Balears i els principals projectes de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

Contador