29 de gener de 2020
 

La CE destinarà 44,8 milions de fons europeus al desenvolupament rural d'Illes Balears fins el 2013

Actualizado 23/5/2008 20:22:40 CET
Actualizado 23/5/2008 20:22:40 CET

La CE destinarà 44,8 milions de fons europeus al desenvolupament rural d'Illes Balears fins el 2013

BRUSSEL·LES, 23 de maig (EUROPA PRESS)

La Comissió Europea va aprovar avui destinar 44,8 milions d'euros de fons europeus al pla de desenvolupament rural de les Illes Balears, pel qual s'ha pressupostat una assignació pública total de 126,3 milions d'euros fins l'any 2013. Segons ha informat l'executiu comunitari, els principals objectius d'aquest programa seran augmentar la competitivitat dels sectors agrari, forestal i agroalimentari; millorar el medi ambient i el mig rural i diversificar l'economia, a més d'elevar la qualitat de vida a les zones rurals.

Per tot això, el programa de desenvolupament rural s'articularà sobre tres eixos principals. La modernització de les explotacions, afavorir la instal·lació de joves pagesos i afegir valor als productes agrícoles i forestals són els elements del primer eix, que serà finançat amb el 59 per cent del munt concedit a Balears pel fons europeu agrícola de desenvolupament rural. Aquesta xifra suposa que per aconseguir aquest objectiu l'arxipèlag rebrà gairebé 26,5 milions de la Unió Europea.

El segon eix del pla de desenvolupament rural es basarà en l'aplicació de mesures agroambientals, la realització d'inversions no productives i la recuperació del potencial forestal, així com l'establiment de mesures preventives en aquest camp. Per tal fi es destinaran 38,8 milions d'euros, dels quals el 35 per cent --13,6 milions d'euros-- seran fons europeus.

En tercer lloc, les Illes Balears rebran de la Unió Europea prop de 4,8 milions d'euros com contribució al pressupost assignat (11,8 milions) a l'objectiu de diversificar l'economia de les illes i elevar la qualitat de vida de les zones rurals.

La indústria agroalimentària figura entre els principals subsectors industrials de les Illes Balears, utilitza el 18 per cent dels treballadors del sector industrial i representa l'1,7 per cent del PIB regional. Tot i això, les activitats agràries en general suposen representen només el 2,4 per cent de l'ocupació en un arxipèlag activitat econòmica del qual se centra en el turisme, segons apunta un comunicat de la Comissió Europea.

En la mateixa nota, Brussel·les identifica la "insularitat" de la regió com un dels principals obstacles pel desenvolupament del sector agrari, al costat de les "reduïdes dimensions" del territori i "l'aclaparadora" influència del turisme.

 

Lo más leído

 1. 1

  El final de Arrow resuelve el misterio de John Diggle y Linterna Verde (Green Lantern Corps)

 2. 2

  Marlaska pone a Prisiones bajo su supervisión directa y cambia a la directora de Apoyo a las Víctimas del Terrorismo

 3. 3

  Bruselas abre el debate sobre la eliminación de las monedas de 1 y 2 céntimos

 4. 4

  Ingenieros de la nave Voyager 2 tratan de restaurar operaciones normales

 5. 5

  Denuncian la desaparición de una joven en Barajas y su posible relación con una banda de tráfico de personas

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista