Actualizado 30/09/2008 20:22 CET

El Centre Balears Europa ofereix consultoria jurídica perquè els consistoris s'adaptin a la legislació europea

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

El Centre Balears Europa (CBE) va presentar avui el servei de consultoria jurídica destinat als consistoris de l'illa perquè aquests s'adaptin a la Directiva de Serveis d'Europa, canvi de legislació que han de fer abans del 28 de desembre de 2009, i incompliment de la qual pot suposar denúncies dels ciutadans i importants multes.

A l'acte de presentació va quedar de manifest que la Directiva legisla la lliure circulació de serveis, així com la llibertat d'establiment de prestadors de serveis. És a dir, gràcies a aquesta, un ciutadà de la Unió Europea podrà oferir els seus serveis en qualsevol país dels vint-i-set, i establir el seu negoci, sense tenir en compte el nombre de comerços similars que pugui haver a la zona, de manera que s'elimina la "discriminació".

Així, degut a la complexitat del treball jurídic, el Govern, a través del Centre Les balears Europa, els Consells Insulars i la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) ha disposat aquest servei (que sortirà a concurs) perquè els ajuntaments puguin consultar i analitzar la seva normativa en el període marcat per Europa.