30 de març de 2020
 
Actualizado 11/2/2010 16:16:04 CET

El Club de Fumadors per la Tolerància lliura a Ca'n Tito el Premi a l'establiment millor adaptat de les Balears

PALMA DE MALLORCA / VALÈNCIA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Club de Fumadors per la Tolerància ha lliurat al restaurant Ca'n Tito, de Palma, el Premi a l'establiment millor adaptat de les Balears, un segell de qualitat pel qual l'associació distingeix a aquells locals que "millor s'han condicionat" a la Llei 28/2005 de mesures sanitàries davant del tabaquisme "sense vulnerar els drets de ningú".

L'acte té lloc en el marc de la campanya nacional 'Aquí hi ha bon ambient per a tots', que busca reconèixer als establiments que "compleixin la legislació i permetin la separació d'espais habilitant correctament les zones de fumadors". Un distintiu amb el qual es podrà conèixer quins són els locals que es "preocupen per tenir i cuidar un millor ambient per a tots", segons ha informat avui l'associació en un comunicat.

El portaveu del Club de Fumadors per la Tolerància, Javier Blanco Urgoiti, ha assenyalat els "mèrits" de l'establiment que pretén reconèixer l'"esforç dels hostalers que millor han adaptat els seus locals a la Llei, habilitant zones de fumadors i invertint en sistemes de ventilació i climatització que permeten que els dos col·lectius convisquin en harmonia amb un bon ambient per a tots".

Urgoiti ha destacat que restaurants com Ca'n Tito "demostren que no cal, perquè els drets dels no fumadors siguin respectats, arribar a l'extrem de prohibir totalment el consum de tabac en hostaleria, com ha anunciat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez".

En el marc de la campanya, el club ha lliurat els premis al millor adapto als restaurants Altair, a Mèrida (millor adaptat d'Extremadura); a la graella Mutiloa, en Multiva Baixa, Iruña-Pamplona (Navarra); a la Fonda Hervés, en Carral, La Corunya (Galícia); a Casa Llobató, a Oviedo (Astúries); al restaurant Chiqui, a Santander (Cantàbria); al restaurant Gure Kide, a Bilbao (El País Basc); al restaurant Racó d'en Cesc, a Barcelona (Catalunya); a Forn de San Buenaventura, de Sevilla (Andalusia); a Venda Moncalvillo, de Daroca de Rioja (la Rioja); i a La Rinconada de Lorenzo, de Saragossa (Aragó).

Així, també han estat reconeguts com els millors adaptats de la seva Comunitat Autònoma El Rebost, a Toledo (Castella-la Manxa); CEP 21, a Valladolid (Castella i Lleó); Canta María, a Las Palmas de Gran Canària (Illes Canàries), Casa Gijón, de Quart de Poblet (Comunitat Valenciana) i a Grup Nebraska, a Madrid (Comunitat de Madrid).

El Club de Fumadors per la Tolerància és una entitat de caràcter privat, fundada en 1995, sense ànim de lucre, i està constituït per fumadors i no fumadors que creuen en la tolerància com "element fonamental de convivència i pretenent que no es limitin les llibertats individuals de fer-ho".