Destinen vuit milions d'euros del cànon de sanejament per a actuacions a depuradores de Balears

Publicado 29/11/2019 14:08:54CET

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha atorgat aquest divendres a la Conselleria de Medi ambient i Territori l'autorització prèvia per destinar vuit milions d'euros del cànon de sanejament a diferents actuacions a diverses depuradores de Balears.

   L'entitat EMSA rebrà un import total de 4,9 milions per als costos de conservació, manteniment i explotació del servei de depuració d'aigües residuals del terme municipal d'Alcúdia que s'assumeixin durant el trienni 2020-2022.

   Per la seva banda, l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental (Abaqua) rebrà 3,15 milions, que es destinaran als costos derivats del transport de llots procedents de les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) que Abaqua gestiona a l'illa d'Eivissa, per al període 2019-2021.

   Per calcular aquesta quantitat, s'ha pres com a referència el cost d'1,05 milions que Abaqua ha assumit aquest any, una xifra que es manté com a previsió per 2020 i 2021.

   A més, el Consell de Govern ha atorgat a la Conselleria l'autorització prèvia per exercir la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa de diversos expedients, per un import d'11 milions a favor d'Abaqua per atendre les despeses derivades d'inversions en la dessalinitzadora d'Andratx per al període 2020-2025. Aquesta quantitat es distribueix amb càrrec als pressupostos generals de la Comunitat autònoma.

Contador