Actualizado 24/11/2008 19:52 CET

Els sindicats de handling d'Iberia ratifiquen l'acord amb l'empresa però mantenen la manifestació de dissabte

Els prop de 8.000 treballadors del sector aeri de les Balears estan cridats a manifestar-se

PALMA DE MALLORCA, 24 de novembre (EUROPA PRESS)

Els sindicats CCOO, UGT i USO del sector de handling d'Iberia van ratificar avui l'acord tancat amb l'empresa, pel qual es desconvoquen les aturades parcials anunciades pels dies 28 de novembre i cinc de desembre, en horari de 06.00 a 09.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores, si bé van assegurar que mantenen la convocatòria de manifestació per al dissabte, dia 29 de novembre.

En declaracions a Europa Press, la representant del Sector Aeri de CCOO, Carmen Díaz de la Jara, va assegurar que després de l'assemblea que van mantenir aquest dilluns els sindicats amb els treballadors de handling de la companyia aèria, els treballadors van sortir "satisfets" per com han avançat les negociacions, tot i que ha afirmat que "encara queden dubtes" pel que fa al compliment dels acords per part de l'empresa.

En aquest sentit, Díaz va expressar que si l'empresa no compleix la seva paraula "no ens tremolarà el pols" i enlloc de convocar, un altre cop, aturades parcials, es portaran a terme aturades de 24 hores durant tot el mes de desembre. Tot i això, va recordar que l'empresa disposa de temps fins al dies 31 de desembre per presentar una resposta "sobre paper a la plantilla" en relació amb els acords plantats.

Cal destacar que Iberia, pretenia suprimir de manera unilateral diversos conceptes del conveni col·lectiu, en concret, en el referit al concepte de disponibilitat, el que implicava la pèrdua d'uns 50 euros mensuals. L'aerolínia planejava també una retallada en els torns, com a mesura de contenció de despesa i augment de la productivitat. Durant la reunió de divendres passat, tot i això, Iberia a restablir els torns, i alhora va acceptar preservar la contractació dels fixos discontinus.

EL SECTOR AERI CRIDAT A MANIFESTAR-SE

Pel que fa a la manifestació que es portarà a terme dissabte que ve, dia 29 de novembre, Díaz va posar èmfasi en què els prop de 8.000 treballadors del sector aeri de Balears estan cridats a la participació, amb el principal objectiu de denunciar la "difícil" situació del mateix.

En aquest sentit, va incidir que la concentració començarà a les 11.00 hores en la cèntrica Plaza de España de la capital balear, des d'on partirà cap al carrer dels Oms, passant per les Rambles, carrer Unió, Passeig del Born, fins a arribar al Consolat de Mar.

Una vegada la comitiva arribi a la seu de l'executiu balear, està previst que els sindicats de handling facin lliurament, al president autonòmic, Francesc Antich, d'un manifest en el qual s'insta el Govern a crear una "sub-taula", integrada a la Taula de Transport, per millorar la situació dels treballadors del sector, com són els treballadors de Futura, Spanair, i LTE, que s'han vist afectats pels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) pels que travessen les esmentades companyies.

Alhora, Díaz va remarcar la necessitat que les paraules de l'executiu --pel qual aquest es comprometia a vetllar pels interessos dels treballadors, i a recol·locar-los, en la mesura del possible, en altres companyies-- "no caiguin en sac foradat" i "es plasmin en paper", amb la finalitat que aquestes es converteixin en fets que permetin que aquests treballadors puguin superar "la difícil" situació per la qual passen.