El GOB critica que no es respecta l'espai lliure entre grups de para-sols i gandules a la platja de sa Coma

Publicado 7/8/2019 11:58:09CET
Plànol de la Direcció General d'Ordenació del Territori.
Plànol de la Direcció General d'Ordenació del Territori. - GOB

    PALMA DE MALLORCA, 7 Ag. (EUROPA PRESS) -

   L'entitat ecologista GOB ha criticat aquest dimecres que no es respecta l'espai lliure entre els grups de para-sols i gandules a la platja de sa Coma, ja que, segons la llei, ha d'haver-hi entre 30 i 40 metres d'espai entre els grups, i la realitat és que, en alguns casos "no arriben ni als 15 metres" de longitud.

   Segons ha informat l'entitat en un comunicat, també en molts llocs les instal·lacions es troben molt prop de la vorera de l'aigua incomplint per tant el previst en la llei, la qual preveu que a les platges de més de 20 metres d'ample s'ha de deixar una zona lliure mínima de 10 metres entre la vorera de l'aigua i les instal·lacions d'explotació dels serveis de temporada.

   Des del GOB demanen a Demarcació de Costes que es prenguin les mesures pertinents per fer complir les normes vigents en matèria de distribució de les instal·lacions dels serveis de temporada a la platja de Sa Coma.

   A més, demanen que s'obrin els expedients sancionadors per les infraccions comeses i s'iniciï el procediment de revocació de l'autorització existent en cas que existeixi.

   Finalment, el GOB anima a la ciutadania a denunciar davant la Policia Local les infraccions comeses a les platges, ja que l'Ajuntament és el responsable del compliment de la normativa.

Para leer más