El Govern assumirà els costos de la Seguretat Social de les jubilacions parcials en la concertada

El Govern assumirà els costos de la Seguretat Social de les jubilacions parciale
FSIE
Publicado 4/4/2019 18:21:55CET

   PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha comunicat a la Mesa de l'Ensenyament Concertat de Balears que acompliran l'Acord de Jubilació Parcial, pel que assumirà els nous costos de la Seguretat Social que havien paralitzat l'aplicació de l'acord.

   Així ho han anunciat els sindicats FSIE i STEI en sengles comunicats de premsa en els quals han celebrat la decisió del Govern.

   Segons ha indicat FSIE, la Conselleria d'Educació portarà la proposta al proper Consell de Govern per a la seva ratificació. Per accedir a les jubilacions parcials, els treballadors hauran de complir amb les noves condicions normatives i arribar a un acord amb la seva empresa.

   El docent, a partir de l'edat establerta per a l'accés a la jubilació parcial -el 2019, de 61 anys i vuit mesos-, i si compta amb cotització suficient, podrà reduir la seva jornada en un màxim d'un 50 per cent.

   Segons han precisat des de l'STEI, el director general de Planificació del Govern, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha matisat que aquest punt es desvincularà del conjunt de l'acord per a la millora de l'ensenyament concertat que s'està negociant, per assegurar la seva engegada.

   En la Mesa celebrada aquest dijous s'ha tractat la introducció del segon i tercer sexenni i el seu encaixament amb la paga de 25 anys. La proposta de la Conselleria era introduir els dos nous sexennis però de manera que absorbissin la paga d'antiguitat, i les patronals han qüestionat la viabilitat jurídica perquè la paga està recollida en el conveni d'aplicació.

   La Conselleria, per això, ha anunciat que elaborarà una nova proposta que s'abordarà en una nova Mesa de Concertada "tan aviat com es pugui perquè sigui aprovada pel Govern actual", segons FSIE.

   Igualment, pel que fa a equiparació salarial, l'STEI ha assenyalat que la Conselleria s'ha compromès a equiparar tots els nivells a data 31 de desembre.

Contador

Para leer más