El Govern inverteix gairebé 14 milions d'euros en la contractació de persones desocupades majors de 30 anys

AMP.- Negueruela valora positivament les dades de l'EPA a Balears i diu que l'economia "segueix creixent"
EUROPA PRESS
Publicado 3/5/2019 12:23:36CET

PALMA DE MALLORCA, 3 May. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat aquest divendres que la Conselleria disposarà de 13,8 milions d'euros per finançar la convocatòria d'ajudes SOIB Visibles per als anys 2019 i 2020.

Segons ha explicat en roda de premsa, aquest programa, que gestiona el Servei d'Ocupació de Balears, permet a les entitats locals contractar persones treballadores de més de 30 anys, parades de llarga durada i preferiblement sense prestacions o subsidis d'atur.

Es tracta d'un contracte de sis mesos en el qual executen obres o serveis d'interès social, alhora que milloren les seves oportunitats d'inserció.

Com a novetat, s'ha previst publicar una única convocatòria que inclogui les ajudes per 2019 i 2020. Això permetrà que les entitats beneficiàries puguin programar a més llarg termini i el SOIB pugui millorar en eficàcia i simplificació administrativa.

La primera anualitat, el 2019, tindrà una sola línia i un pressupost de 6.900.000 euros, distribuït entre tots els municipis i Consells insulars, i entre les persones de més de 30 anys desocupades de llarga durada inscrites a cada territori.

FONS DE L'IMPOST TURÍSTIC

S'ha de destacar que per primera vegada el programa disposarà de 5 milions d'euros procedents del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). La resta, 1.900.000 euros, es finançarà amb fons procedents de l'Estat a través del repartiment territorial que duu a terme la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

Per a l'exercici 2020, amb un crèdit de 6.900.000 euros, s'han previst dues línies d'ajudes, una centrada en el repartiment territorial entre municipis i Consells insulars de 6.200.000 euros; i una altra, dotada amb 700.000 euros, per incrementar la participació de les dones al programa.

És la cinquena edició d'aquest programa, que ja s'ha consolidat i té una taxa d'inserció d'un 40 per cent aproximadament, la qual cosa demostra que actua com a palanca d'inserció laboral. Fins al moment, SOIB Visibles ha donat treball a 2.288 persones.

Contador