20 de febrer de 2020
 

Les residències d'estades temporals per a persones majors reben 24 sol·licituds per a aquest estiu

Actualizado 21/7/2008 14:49:33 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 de juliol (EUROPA PRESS)

Les residències d'estades temporals per a persones majors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (Imas) han rebut 24 sol·licituds per part de familiars o cuidadors que no podran fer-se càrrec d'aquests ancians durant els mesos de juliol i agost. Per aquest motiu, han demanat deixar a aquestes persones en aquests centres, en els que poden romandre durant un màxim de dos mesos.

Així ho van afirmar a Europa Press fonts del Imas, els qui van assenyalar que el nombre de sol·licituds és gairebé semblant al del mateix període del 2007, en què es van registrar 25 peticions. Segons van explicar, la majoria d'aquestes sol·licituds es produeixen el juliol i agost, al tractar-se dels mesos que la família sol anar-se'n de viatge i no pot portar-se aconsegueixo a la persona gran o no té a ningú a qui deixar-la.

Mentrestant, en els sis primers mesos de l'any s'han registrat un total de 127 estades en aquests centres, davant de les 161 que es van produir en el mateix període de l'any passat. Alhora, el servei d'estades temporals, prestació que ofereix el Departament de Benestar Social del Consell de Mallorca, ha rebut 25 sol·licituds per als pròxims mesos, entre juliol i desembre, fet que suposa que a finals d'any s'hauran registrat 204 peticions davant de les 216 del 2007.

Les estades es poden demanar en qualsevol mes, malgrat que hagi bastants peticions, tal com ocorre a l'estiu. Des de l'Imas van assenyalar, alhora, que el motiu pel qual s'han rebut fins ara més sol·licituds d'estades temporals ha estat el de vacances familiars seguit de la convalescència del sol·licitant, la qual va ser, precisament, la raó que va provocar més sol·licituds en el primer semestre de l'any passat, quan un més gran necessita una recuperació per malaltia o recuperació.

Tal com van explicar des de l'Imas, per accedir a una estada temporal, el procediment és el mateix que per sol·licitar una estada definitiva, és a dir, es realitza una sol·licitud seguint el model d'estada permanent en el registre, però especificant quines són les causes que provoquen aquesta necessitat i les característiques de la persona que ha de gaudir del servei. D'aquesta manera, el servei de valoració podrà prioritzar la demanda i trobar la residència adequada per a aquesta persona.

Lo más leído

 1. 1

  Disney+ pone en orden la cronología de Star Wars

 2. 2

  Teorizan meteoritos que alcanzan la Tierra a velocidad relativista

 3. 3

  Mägo de Oz confirma a Víctor de Andrés como su nuevo guitarrista

 4. 4

  El nuevo coronavirus se puede transmitir por aerosol en el aire, según las autoridades de salud

 5. 5

  Belén Esteban regresa al foco mediático tras la triste muerte de Fran Álvarez