March insisteix que els nens de Gaspar Hauser no han estat "desatesos" i defensa l'actuació del Govern

Publicado 12/2/2019 10:40:01CET
Martí March en el ple del Parlament
PARLAMENT IB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha assegurat que els nens del centre Gaspar Hauser "no han estat desatesos" i ha insistit que des del Govern s'ha intervingut i s'ha mantingut fins a 27 reunions amb pares, mares, treballadors o comitè d'empresa, entre d'altres.

   "La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ja va contestar a aquestes preguntes. El centre Gaspar Hauser ha tingut problemes de gestió que estan suposant que caldrà fer un ERE i això no depèn de l'administració", ha recordat en el ple d'aquest dimarts.

   March ha fet aquestes declaracions en resposta a la pregunta de la diputada 'popular' Núria Riera sobre la situació educativa dels nens amb autisme de Gaspar Hauser.

   D'aquesta manera, ha destacat que des de la Conselleria s'ha treballat i s'ha intervingut per "trobar una solució" i, en aquesta línia, ha assenyalat les dues possibles opcions, "que se subrogui el contracte de treball o que es tregui un altre concurs per veure qui gestionarà aquest centre d'educació especial".

   A continuació, la diputada de Podem Marta Maicas ha preguntat a la consellera Fina Santiago sobre quines mesures pot adoptar la Conselleria per equiparar la inversió en serveis socials dels ajuntaments de Balears, al que Santiago ha respost que "el Govern té l'obligació de mantenir certa equitat entre els diferents municipis i ho està complint".

   "El Pla de finançament dels municipis té dos grans blocs per ajustar la inversió. El Govern paga el 50 per cent de les unitats bàsiques de serveis socials, i el que té són indicadors variables depenent de la població infantil o els índexs d'immigració de cada municipi", ha conclòs.

Para leer más