Negueruela reivindica la integració de la prevenció de riscos laborals en els nivells productius d'hoteleria

Publicado 29/11/2019 17:55:24CET
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en unes jornades sobre prevenció de risc laboral
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en unes jornades sobre prevenció de risc laboral - CAIB

   El conseller ha expressat que els índexs de sinistralitat "encara són massa elevats" en aquest sector

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha reivindicat aquest divendres la "importància" d'integrar la prevenció de riscos laborals "en tots els nivells productius de l'hoteleria", ja que la matèria "es troba encara molt per darrere en comparació d'altres activitats que sí tenen més estructurats els serveis de prevenció".

   Així ho ha manifestat el conseller durant la seva intervenció en l'acte d'inauguració de les jornades de Prevenció de riscos laborals (PRL) en el sector de l'hostaleria, que s'han celebrat a l'Escola d'Hoteleria Balears, amb la participació de diverses comunitats autònomes vinculades a l'activitat turística.

   En aquest sentit, durant la inauguració, el conseller ha remarcat que el sector de l'hostaleria "ha d'avançar en matèria de prevenció de riscos" i ha expressat que els índexs de sinistralitat "encara són massa elevats" en aquest sector.

   "A pesar que la vigent normativa sobre PRL és molt bona, la seva aplicació en les empreses moltes vegades ha de millorar, sobretot en temes d'ergonomia, riscos posturals i riscos psicosocials", ha argumentat.

   És per aquest motiu, Negueruela ha expressat la necessitat d'integrar els quadres intermedis de les empreses, en tots els nivells, perquè la prevenció de riscos sigui un "element més de l'activitat", i per tal motiu és "molt important insistir en la formació de quadres".

   "Hem de reconèixer que tenim molt de camí per recórrer encara, i s'ha de millorar molt", ha indicat, alhora que ha apuntat que "la presència d'organitzacions sindicals" a la planificació de la prevenció també ha de contribuir a millorar l'accidentalitat.

   Les jornades han estat organitzades conjuntament per l'Institut de Seguretat i Salut en el Treball (Insst) juntament amb l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal).

   Els objectius principals d'aquest fòrum de debat han estat aprofundir en la investigació i formació a l'àmbit de la seguretat i salut laboral, en el marc de la Llei de PRL, per cercar una millor eficàcia preventiva.

   Així mateix, en el decurs de la jornada també s'ha donat a conèixer la guia per a la gestió i avaluació de riscos ergonòmics i psicosocials en el sector hoteler, publicada per l'INSST i en la qual les Illes Balears ha tingut una col·laboració activa.

Contador

Para leer más