El PSIB inicia les primàries per a les llistes dels Consells Insulars i els municipis de més de 20.000 habitants

Reunió d'una Executiva del PSOE (imatge d'arxiu)
PSIB
Publicado 8/1/2019 14:43:09CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ene. (EUROPA PRESS) -

El PSIB inicia aquest dimarts el procés de primàries per elaborar les candidatures amb les quals concorrerà a les eleccions dels Consells Insulars i en els municipis de més de 20.000 habitants.

Segons ha informat el PSIB en una nota de premsa, les precandidaturas es poden presentar des d'aquest dimarts 8 fins el dia 11 de gener a les 12.00 hores, com preveu el calendari aprovat per la Comissió Executiva del partit.

Si els precandidats ocupen ja el càrrec de president insular, seran proclamats candidats automàticament tret que més d'un 40 per cent de la militància sol·liciti primàries. El mateix ocorrerà amb els precandidats que ja siguin alcaldes, tot i que en aquest cas serà necessari que sol·liciti primàries un 50 per cent de la militància o seran proclamats automàticament.

En canvi, si els precandidats no ocupen la presidència insular o l'alcaldia, hauran de recollir avals dels dies 11 al 23 de gener. En aquest punt, si només s'ha presentat una precandidatura, si el recompte d'avals és vàlid es proclamaria oficialment entre el 24 i el 25 de gener.

Si hi hagués més d'una precandidatura, se celebraria una campanya informativa entre el 26 de gener i l'1 de febrer i es votaria el 2 de febrer.

El calendari aprovat per l'organització també preveu una segona volta de votacions pel 9 de febrer en cas que s'hagin presentat més de dos precandidaturas per alguna de les institucions.

A l'octubre, l'actual secretària general del PSIB, Francina Armengol, va ser proclamada com a candidata a revalidar la presidència del Govern.

Contador