22 de febrer de 2020
 

Sampol posa un "zero" a les mesures de Zapatero per pal·liar el dèficit econòmic de les illes

Actualizado 11/11/2008 19:54:32 CET

MADRID, 11 de novembre (EUROPA PRESS)

El senador per les Balears va posar avui un "zero" a la resposta oferta pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la seva pregunta sobre les mesures per compensar el fet que Balears no arribi a la mitjana d'inversió per càpita estatal. Segons la seva opinió, el president no s'ha compromès a cap de les peticions que li ha formulat, com és el cas d'eximir a les illes de pagar el fons de suficiència o la negociació els 331 milions pendents dels convenis de carreteres de 1998 i 2004.

En declaracions a Europa Press, Sampol va afirmar que Zapatero simplement s'ha dedicat a puntualitzar els compromisos ja establerts, però ha dit "zero" a incrementar més les inversions a allò establert en l'estatut d'autonomia o en transferències aeroporturaries.

"Veurem el que ha dit de finançament autonòmic, però una altra coses és el moment actual que ens obliga a aportar uns excedents inexistents a la resta de comunitats autònomes, mentre que en l'Estatut d'Autonomia compleixen amb el mínim", va exposar el senador.

Finalment, el senador va concloure que la intervenció d'aquesta tarda al senat és la "pitjor que ha vist" durant la legislatura per part del president del Govern per la falta de concreció del president cap a incrementar les inversions cap a la comunitat.