Sant Josep nega que hagi "màfies" en les seves platges i recorda que el seu ordenança marca uns preus màxims per hamaca

Actualizado 14/8/2008 20:22:56 CET
Actualizado 14/8/2008 20:22:56 CET

Sant Josep nega que hagi "màfies" en les seves platges i recorda que el seu ordenança marca uns preus màxims per hamaca

EIVISSA, 14 d'Agost (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, 'Agustinet', va rebutjar avui les acusacions de permissió de "màfies" en les seves platges i "d'estafes" en el cobrament dels concessionaris de platges, emeses ahir pel president de concessionaris de platges d'Eivissa i Formentera, César Jerez, a Europa Press i va respondre que la població "compte per primera vegada amb una ordenança que regula aquest servei i marca un preu màxim de les hamaques per evitar abusos".

'Agustinet' va lamentar, així, en declaracions a Europa Press, les afirmacions del representant del sector i va considerar que "en ordenar precisament els preus, i que no es pugui cobrar més de sis euros, es garanteix la qualitat d'aquest servei als usuaris". El primer edil va instar Jerez "que denunciï davant els Jutjats les situacions irregulars que pugui detectar".

'Agustinet' va recordar que dins l'ordenació de les platges de la població, que té el major nombre de l'illa, s'ha contractat una zeladora perquè vetlli pel compliment de l'esmentada ordenança i s'ha incrementat la seva seguretat i recollida de residus. Un treball que, va apuntar, "s'està efectuant amb molt més rigor que en altres municipis i que reverteix en un important grau de satisfacció del seu executiu".

El primer edil va titllar de "desafortunades" les afirmacions de Jerez sobre les maneres d'adjudicació dels concessionaris per part del consistori ja que, segons va sentenciar, "s'han fet amb rigor, control i d'acord amb la legalitat". Sobre aquesta qüestió va especificar que són més de 30 els concessionaris que treballen a la localitat "i no només un" i que els criteris adoptats s'han basat "en la seva antiguitat, serveis i licitació".

'Agustinet' va afirmar que la població ha efectuat fins el mes de juliol 122 visites a les cales del municipi i ha realitzat 73 actes de reconeixement amb "la interposició de dues sancions greus per superar l'espai permès i el preu mínim estipulat", va concretar.

El primer edil va recordar que aquest tipus de sancions "no són amb afany recaptatori" sinó que es canalitzen al compliment ferm de la legalitat, de la mateixa manera que les interposades en els negocis que actuïn fora de les normatives "siguin discoteques, concessionaris de platges o promotores".