Publicado 01/08/2019 17:01CET

Yllanes: "Menorca podria arribar a proveir part de la demanda energètica de Mallorca, en cas que fos necessari"

   MENORCA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident i conseller de Transició Energtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat aquest dijous que, grcies a la inversió per als propers anys en energies renovables a Menorca, l'illa ser capa de produir fins a 70 megavats en un dia d'hivern al migdia.

    "Tenint en compte que a aquesta hora solament es necessiten 45 megavats, Menorca podria arribar a proveir part de la demanda energtica de Mallorca, en cas que fos necessari", ha dit durant la trobada mantinguda aquest matí amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i la vicepresidenta, Maite Salord.

   Yllanes també ha plantejat la possibilitat que Menorca participi en el projecte Iremel d'Integració de Recursos Energtics a través de Mercats locals d'Electricitat de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia del Govern central. "Menorca pot ser un escenari ideal per anar avanant en el canvi de model energtic de les Illes", segons ha especificat el vicepresident.

   El vicepresident i el director general d'Energia, Ferran Rosa, també han visitat les obres de la central trmica de Maó de la m del director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas.

Para leer más