El PSIB diu "no tenir interès" en modificar la Llei perquè es pot evitar construir en rústic a través del concurs


Actualizado 9/4/2008 21:37:12 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu parlamentari del PSIB, Antoni Diéguez, ha assegurat avui que la seva formació "no té interès" a modificar la Llei d'Habitatge, a causa que, segons va assenyalar, es pot complir allò acordat amb el Bloc i UM a través del concurs per a l'obtenció de terra, mitjançant el qual s'impediria la construcció en les àrees d'harmonització (ATA) i limitaria la urbanització als sòls urbans i urbanitzables i, en última instància, a les àrees de transició de creixement (ATC).

En declaracions a Europa Press, després de la reunió de la Junta de Portaveus, Diéguez va insistir que en el cas que la Llei quedés tal com es va aprovar al Consell de Govern, "no hauria cap problema" per evitar la urbanització residencial en sòl rústic no qualificat com àrea de creixement, tenint en compte que, segons la seva opinió, hi ha "moltes fórmules" que es puguin estudiar, entre les quals va destacar la via del concurs.

Així, va manifestar que malgrat que el PP no permeti que es puguin presentar esmenes per modificar la Llei de l'Habitatge, es podrà complir "perfectament" l'acord tancat entre el seu grup, el Bloc i UM, amb la finalitat d'impedir la construcció en les àrees d'harmonització.

Tot i això, va recalcar que el seu partit farà "el que faci falta" per aconseguir la unanimitat al voltant a la Llei de l'Habitatge, per a la qual cosa, va insistir que continuaran els contactes amb el PP, amb l'objectiu que aquest partit no s'oposi que els grups puguin presentar esmenes durant la tramitació parlamentària d 'aquesta normativa, que començarà el pròxim 16 d'abril amb la celebració de la Ponència i que s'acabarà en un ple, que se celebrarà entre el 6 i el 20 de maig.

Diéguez va considerar "sorprenent" que no s'aconsegueixi un acord unànime pel que fa a la Llei d'Habitatge, quan, segons va apuntar, totes les forces polítiques comparteixen el "fons" d'aquesta normativa, tal com, segons la seva opinió, es va posar de manifest al Consell de Mallorca, on tots els grups van abonar una proposta del PP en què s'instava a la institució insular a oposar-se a qualsevol mena d'urbanització en sòl rústic no qualificat com àrea de creixement.

Així, el dirigent socialista va sostenir que existeixen "mil fórmules parlamentàries" per modificar el Projecte de Llei d'Habitatge i, en aquesta línia, ha reconegut que li "encantaria" que s'aconseguís un acord unànime entorn d'aquesta normativa, a causa que, segons la seva opinió, suposaria un missatge "molt important" per a la societat. Tot i això, ha reconegut que això "dependrà de si el PP permet presentar esmenes noves" durant la tramitació parlamentària de la Llei.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'UM, Bartomeu Vicens, va remarcar que, actualment, existeix un acord entre tots els partits que formen part del Govern perquè la Llei d'Habitatge no prevegi la construcció en les àrees d'harmonització, tot i que va admetre que desconeix si aquest consens es traslladarà a la normativa mitjançant una esmena o es farà a través del concurs.

Malgrat això, va considerar que aquesta situació se superarà "perfectament", sempre que existeixi "bona voluntat i ganes d'arribar a un acord" per part de totes les formacions polítiques.