Amer considera "significatius" els prop d'1,5 milions d'euros que rebran el sector agrícola i ramader

Actualizado 7/7/2008 21:55:10 CET

MADRID, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Agricultura i Pesca, Merce Amer, va considerar avui que és una quantitat "significativa" les ajudes per al sector agrícola i ramader que ha distribuït avui el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per valor d'1,5 milions d'euros a Balears.

En declaracions a Europa Press, després d'acudir a la Conferència Sectorial d'Agricultura celebrada avui a Madrid, Amer va assenyalar que aquestes són especialment importants en el relatiu a la millora del sector ramader, ja que amb elles s'impulsaran la identificació de bovins, caprins i ovins. També es fomentarà la potenciació de les races autòctones insulars.

A més va qualificar d'importants les quantitats destinades en l'apartat de Desenvolupament Rural, sobretot pel que fa a les ajudes destinades a joves pagesos així com la modernització de les explotacions. En l'apartat agrícola

Va recordar que actualment més de 60 joves han sol·licitat aquesta línia d'ajudes, la qual cosa és un element significatiu perquè denota que l'administració ofereix propostes que fan "viables" les explotacions i suposen unes "expectatives acceptables".

"Parlem de joves però també de valor afegit i de qualitat", va precisar la consellera referint-se a les subvencions programes en els fons repartits, i que aconseguiran segons la seva opinió que els pagesos siguin més competitius.

Pel sector agrícola Balears percebrà més d'un milió d'euros. D'aquests fons, 252.472 euros estan destinats a tasques de promoció i diversificació, mentre que per les instal·lacions a joves pagesos la quantitat puja a 367.215 euros.

Per la seva banda, 297.408 euros aniran destinats per la modernització d'explotacions agràries, 17.600 per millora de recursos hídrics i 79.430 per ajudes destinades a obres i equipaments agrícoles.

Per recursos ramaders, el Govern balear gestionarà 497.287 euros, dels quals 440.597 s'orientaran al foment de les explotacions de races autòctones, mentre que per les tasques d'identificació d'ovins, bovins i caprins la quantitat global és de 56.714 euros.

Finalment i en relació amb les propostes sobre Pesca, Amer va indicar que s'intenta fer front a la situació del sector, per a la qual cosa s'estan combinant accions immediates amb propostes més estructurals.